Anasayfa , Haberler , TKP/ML militanları Rojhat Ali (Özgür Dayan) anısına eylem gerçekleştirdiler

TKP/ML militanları Rojhat Ali (Özgür Dayan) anısına eylem gerçekleştirdiler

Elimize e-posta yoluyla geçen habere göre, TKP/ML militanları dün gece saatlerinde Beylikdüzü-Kıraç Otoyolu’nda yol kontrolü yapan polis noktasına EYP ile saldırı düzenledi.

Adsız

TKP/ML militanları, Şengal’in özgürleştirilmesi hamlesi sırasında ölümsüzleşen Rojhat Ali (Özgür Dayan) anısına eylem gerçekleştirdiler.

Elimize e-posta yoluyla geçen habere göre, TKP/ML militanları dün gece saatlerinde Beylikdüzü-Kıraç Otoyolu’nda yol kontrolü yapan polis noktasına EYP ile saldırı düzenledi. Şengal’in özgürleştirilmesinin ardından çevre köylerinde süren özgürleştirme hamlelerinin sürdüğü sırada ‘Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi’ kapsamında özgürleştirilen Mediban köyündeki çatışmalarda yaralanan ve 28 Mart günü ölümsüzleşen Rojhat Ali (Özgür Dayan) anısına gerçekleştirildiği belirtilen eylemde, polislerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktığı bilgisi edinildi.

Yapılan eylemin kayıp vermeden sonlandırıldığını ifade eden ve eyleme ilişkin açıklama yapan TKP/ML militanları, “28 Mart günü Şengal’in özgürleştirilmesi hamlesinde, AKP’nin beslemesi DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada şehit düşen Rojhat Ali yoldaş, halkların özgürlük mücadelesinde bir meşale olarak Şengal’de simgeleşmiştir.

Ezilen ulusların hak arama mücadelesini en derin şekilde yüreğinde ve bilinci de hisseden Rojhat Ali yoldaş, kavgamızda ölümsüz bir halk savaşçısı olarak kalacaktır.

Kendine bir rehber olarak gördüğü Komünist önder İbrahim Kaypakkaya bilinci ile kavgaya ve alanlara çıkmakta tereddüt etmemiş, ezilen Kürt halkının ve işçi sınıfının her alanda yanında yer almıştır.

Buradan bir kez daha belirtiyoruz ki; Rojhat Ali yoldaşın hesabı sorulacak! AKP ve onun beslemesi DAİŞ çetelerine karşı mücadelemiz yükselerek devam edecektir.

Tüm halkların gençliğini TKP/ML safların da örgütlenmeye ve TİKKO safların da savaşmaya çağırıyoruz” denildi.