Home , Avrupa , ATİK Delegasyonu Deprem Bölgesinde

ATİK Delegasyonu Deprem Bölgesinde

HABER MERKEZİ|15.02.2023| Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat sabahı 04.17’de meydana gelen ve en az 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. İlk depremden 9 saat sonra yine Maraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Bu depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti ve onbinlerce insan evsiz kaldı.

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) bu depremden hemen sonra Avrupa çapında destek amaçlı maddi kampanya başlattı. Kampanyanın startının verilmesiyle, Konfederasyona bağlı birçok dernek ve komite çalışmalarını hızlandırdı. Avrupa’nın birçok yerinde çeşitli etkinlikler yapılarak bağışlar toplandı.

Bu kampanyada elde edilen gelirin bir kısmı, Avrupa’dan deprem bölgesine yardım için giden ATİK Delegasyon’u ile birlikte gönderildi. ATİK Delegasyonu’undan sağlıkçı gönüllüler Türk Tabipler Birliği ile birlikte çalışmalar yürütmekte. ATİK, YENİ KADIN ve YDG gönüllülerinin çalışmaları bölgedeki halkın zaruri ihtiyaçlarına cevap olma doğrultusunda devam ediyor.

TC devleti deprem bölgesine yardım etmediği gibi, bölgenin birçok yerinde acil ihtiyaç olan ve beklenen çadır, ısıtıcı ve gıda yardımlarının alana ulaştırılması engelleniyor. Dışarıdan gelen birçok temel ihtiyaç yardımları ya devletin kolluk güçleri tarafından içeri bırakılmıyor veya AFAD tarafından el konuyur.

Özellikle köylük bölgelere yardımların gitmesi ciddi anlamda imkansızlaştırılıyor. AFAD’ın engellerinden dolayı birçok köye hala çadır ulaşmış değil.