Home , Avrupa , Ternitz“te 10.Yıl etkinliklerine devam ediliyor

Ternitz“te 10.Yıl etkinliklerine devam ediliyor

20140529_172716 ATIGF’e bağlı Işçi ve Gençlik Kültür Merkezi onuncu yıl kutlamalarını  toplam 5 etkinlikten oluşan bir program hazırladı;  ilk ikisinin 29- 30 mayıs günü gerçekleştirdi, 29.5.14 saat 17’de AK salonunda Resepsiyon yapıldı.

Resepsiyona çok sayıda dernek temsilcileri belediye encumenleri belediye başkan yardımcısı, Yeşiller partisi eyalet milletvekili, dernek üyeleri ve taraftarlar katıldı, Resepsiyona dernek adına yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

Milletvekilleri ve Belediye temsilcileri konuştular

Yapılan açılış konuşmasında derneğin gerekliliği ve tarihçesi anlatıldı. Ardından belediyeden kültür sorumlusunun yaptığı konuşmada sonra sözü belediye başkan yardımcısı Martin Fasan aldı. Martin konuşmasını derneğin 10 sene içinde yaptığı etkinlik’leri sinevizyon’dan göstererek bölgedeki faliyetlerini anlattı, ardından Dr.mg, Erdal kalaycı konuşma yaptı. Son olarak yeşiller partisi eyalet milletvekili Mandeleine bir konuşma yaptı. Konuşmasında ATIGF’in amblemini göstererek ellerinde çekiç ile bağıran bu işçilerin günümüz’de gerekliliğini ve haklılığını vurguladı. Ardından göçmenlerin durumlarına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından açık büfe den alınan yemeklerle sohbetler devam edildi.

Metin Ayçiçekle Kuşaklar arası Çatışma Paneli

30.5.14 saat 17 de Ternitz sinema salonunda aile ve çocuk ilişkisi adlı panel verildi. Aynı saatte aileler panele katılırken çocuklar sinemanın ayrı salonunda film izlediler. Paneli vermesi için davet edilen, yazar, pedagog Metin Ayçiçek yaptığı sunumda aileler çocuklara yaş oranına göre nasıl davramalı, ne yapması gerektiği üzerine geniş ve verimli açıklamalar yaptı. Aradan sonra  panelin ikinci bölümünde aileler sorunlarını ve yaşadıkları sıkıntıları anlatı. Ne yapmalıyız sorularını yönelttiler.  Metin ayçiçeğin verdiği yanıtlar, öneriler ve yapılması gerekenlerden sonra, 2ci ve 4cü etkinlikler için 06.06 2014 çocuklara yönelik Neunkirchen’de yapılacak çizgi kukla tiyatro ve 08.6.2014 tarihinde Ternitz’te yapılacak  futbol İntegration Festıvali turnuva’sına katılım çağrısı yapıldıktan sonra panel sona erdi.