Home , Avrupa , TEKEL İşçilerine bir destek de Fransa'dan

TEKEL İşçilerine bir destek de Fransa'dan

FRANSA | 11 – 02 – 2010 | Türk devletinin tüm boşa çıkarma ve gündemden düşürüp  yalnızlaştırma  politikalarına rağmen, gösterdikleri muazzam direniş örneğiyle sadece Türkiye değil, dünya kamuoyunda da dikkatleri üzerine çeken Tekel işçilerine bir destek de Fransa’dan geldi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 8 Şubat akşamı saat 18’de bir araya gelen ATİK-Strasbourg, ADHK-Strasbourg, DİDF-Strasbourg, Alevi Kültür Merkezi, Alsace Kürt Evi, CGT-Général Motors (Emeğin Genel Konfederasyonu), PCF (Fransız Komünist Partisi), FSU 67 (Sendikal Birlik Federasyon), PCOF (Fransa İşçilerinin Komünist Partisi), PG (Sol Parti), Civimed İnitiatıves, MJCF (Fransa Komünist Gençlik Hareketi), CCA (Alzas Komünist Çember), LO (İşçi Mücadelesi), Attac, CFTC-Chimie (Fransız Hristyan Emekçileri Konfederasyonu), CGT-CROUS-Grenoble gibi  Türkiyeli ve Fransız demokratik kitle örgütleri, parti ve sendika temsilcileri Kleber meydanında bir basın açıklaması düzenleyerek direnişteki Tekel işçilerine desteklerini sundular.

Fransızca « Türkiye’deki Tekel İşçileriyle Dayanışma İçindeyiz » yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasında Türkçe ve Fransızca ortak bir metin okundu. Türk devletinin 4C uygulamasıyla hedeflediği yıkımı teşhir eden ortak metin « TEKEL işçileriyle dayanışıyor ve onları destekliyoruz » mesajı ile bitirildi.

Ardından söz hakkı alan çeşitli Fransız kurumlarının destek ve dayanışma mesajları dile getirldi. Gelişmelerin takipçisi olunacağı ve buna ilişkin yapılabilecek etkinliklerde aynı hassasiyet ve duyarlılıkla katılanılacağı ifade edilen etkinlik Fransızca okunan enternasyonal marşı ile son buldu.