Home , Avrupa , Innsbruck‘da Rojava’ya Yönelik Saldırılar Protesto Edildi

Innsbruck‘da Rojava’ya Yönelik Saldırılar Protesto Edildi

İNNSBRUCK| 17.10.2023| Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde ATİK ve FEY-KOM’un çağrısıyla Rojava’ya yönelik saldırılar, gerçekleştirilen mitingle protesto edildi.
Saat 18:00’da toplanan 100’e yakın kitleyle miting, hayatını yitirenler için saygı duruşu ve açılış konuşmasıyla  başladı. Açılış konuşması Almanca ve Kürtçe yapıldı. Akabinde Rojava’dan gelen İngilizce ve Kürtçe ses kaydı sunuldu.

Avusturyalı ve demokratik göçmen kurumlarının da katıldığı mitingde ATİK adına konuşma yapıldı.
ATİK temsilcisi yaptığı konuşmada: Rojava’daki saldırıda silahsız insanların katledildiğine, bombalanan Hastane ve buğday depolarına dikkat çekti. TC devletinin yaptığı bu saldırıların başta Avrupalı olmak üzere, emperyalistlerin onayıyla yaptığına değindi.

Yine yapılan konuşmada, dünya genelinde başta Ortadoğu olmak üzere bu katliamların devam ettiğine,  Filistin ve Karabağ’da yaşanan katliam ve sonuçlarına değinildi.

Eylem daha sonra M. B Lauerin’in yaptığı konuşmayla devam etti. Mathias konuşmasında faşist türk devletinin Rojava saldırısını kınayarak, batı Avrupa’ya gelen mültecilerin sorunlarına değindi.
Avusturya’da yurt dışı edilmek istenen politik mültecilere korunma hakkının verilmediğini söyledi. Yapılan konuşmalarda Avusturya’da siyasi mültecilerin ciddi sorunlar yaşadığı ve gün geçtikçe kazanılmış demokratik hakların kısıtlandığına değinildi. Bu baülamda son olarak siyasi mülteci Özgür Doğan’nın sınır dışı kararı teşhir edildi.