Anasayfa , Haberler , TEKEL işçilerinden suç duyurusu

TEKEL işçilerinden suç duyurusu

İSTANBUL | 01 – 12 – 2010 | TEKEL işçileri, Mustafa Türkel ve polisler tarafından 24 Kasım günü uğradıkları saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulundular. Sultanahmet Parkı’nda saat 14.00’te bir araya gelen TEKEL işçilerine Ruhan Mavruk, Pınar Sağ ve ÇHD İstanbul Şubesi’nden avukatlar da destek verdi.

“Saldırının sorumlusu Mustafa Türkel’dir. Saldırganlar cezalandırılsın! / TEKEL işçileri” pankartının açıldığı eylemde “4/C’ye köle olmayacağız!”, “Saldırganlar cezalandırılsın!”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganları atıldı, Ruhan Mavruk ve Pınar Sağ birer konuşma yaparak sonuna kadar TEKEL işçilerinin yanında olacaklarını belirttiler.

İzmir TEKEL işçisi Arzu Güneş, basın açıklamasında uğradıkları saldırıyı hatırlatarak, özlük haklarını elerinden alan ve 4/C’ye karşı verdikleri mücadeleyi engelleyen sendika başkanı ve yönetiminin suç işlediğini ifade etti. Güneş, “Sendika yönetimi asli görevini yerine getirmeyerek suç işlemiştir. Sendikal faaliyetimizi engelleyerek suç işlemiştir. Bu suçlarını bastırmak için bize saldırmış, yaralanmamıza neden olmuştur” dedi.

Açıklama şu sözlerle son buldu: “Başta Mustafa Türkel olmak üzere bu suçları işleyen sendikacılar ve saldırganların cezalandırılmalarını istiyor bu nedenle suç duyurusunda bulunuyoruz”

Açıklamanın ardından Mustafa Türkel, şöförü Erkan Tabancılar, koruması, o gün görevde olan özel güvenlik görevlileri, sendika bahçesi ve kapısında bulunan resmi ve sivil polisler hakkında suç duyurusunda bulunularak eylem sonlandırıldı. (Kızıl Bayrak)