Anasayfa , Avrupa , ATİF Hamburg: Faşist Kesimlerin Saldırılarına Karşı Her Alanda Mücadeleyi Yükselterek Cevap Olacağız!

ATİF Hamburg: Faşist Kesimlerin Saldırılarına Karşı Her Alanda Mücadeleyi Yükselterek Cevap Olacağız!

Hamburg|25.06.2020| ATİF Hamburg yaptığı açıklama ile faşist saldırıları kınadı. Bugün öğle saatlerinde yapılan açıklamanın tam metnini taşıdığı haber değeri nedeniyle olduğu gibi paylaşıyoruz.

”Faşist Kesimlerin Saldırılarına Karşı Her Alanda Mücadeleyi Yükselterek Cevap Olacağız!

Dün Kadın Kurumlarının Viyana’da örgütlediği eyleme Faşist bir grubun bilinçli provakatif saldırısı ve akabinde Viyana’da bulunan Konfederasyonumuza bağlı anti-faşist , anti – emperyalist mücadele mevzisi olan Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği (VTİD)’de karşı aynı grubun toplanarak provakatif saldırı yapma cabaları devrimci, demokrat ve yurtseverlerce engellenmiştir.
Bu saldırı ve provakasyon girişimi yeni değildir. Hepimizin bildiği gibi Hamburg’ta geçtiğimiz günlerde Dost Kurumumuz AGİF’in ve YS’den dostlarımızın faaliyetlerini yürüttüğü lokal Lüttje Lüüd’e faşist saldırı gerçekleştirildi. Yine basına yansıyan bilgilerde TC’nin çok sayıda MİT görevlisinin Almanya’da devrimci , demokrat kesime yönelik takip ve operasyonlar yürüttüğü belirtilmekte ve bizlerde bunu bilmekteyiz. Tüm bu gelişmeler göstermektedir ki bu saldırılar sıradan bireysel saldırılar değildir. Bu saldırıları yapanlar TC güdümündeki sivil ve resmi faşist yapılanmalardır. Bunların Avrupa’da elini kolunu sallayarak gerçekleştirdikleri saldırılar TC ile Avrupa ülkeleri arasında yürütülen kirli pazarlıkların sonucudur. Buradan altını kesin ve net bir şekilde çizmek isteriz ki , yaşanacak olası bir provakatif saldırının sorumluları TC ve kirli ilişkiler yürüten Avrupa ülkeleri olacaktır. Her hangi birimize karşı yapılacak saldırılara karşı sokakta bir bütün olarak duracak ve gerekli cevabı alanlarda vereceğiz.

Bu saldırılar gelişen Anti Faşist , Anti Emperyalist mücadeleden korkunun göstergesi olmaktadır.
Tüm duyarlı kamuoyuna çağrımız, faşist saldırılara karşı anti-faşist anti-emperyalist mücadeleyi yükseltelim! VTİD derneğine , Viyana’da devrimci , demokrat ve yurtseverlere yönelik saldırılar ilk değildi. VTİD derneği yalnız değildir! Avrupa devletleri Türkiyeli ve yerli faşist grupları derhal yasaklamalı ve sayıları binleri bulan TC devleti MİT mensuplarını sınırdışı etmelidir!

Yaşasın Devrimci Dayanışma!
Faşizme Karşı Omuz Omuza!
VTİD Derneği Yalnız Değildir!

ATİF Hamburg”