Anasayfa , Avrupa , BASIN VE KAMUOYUNA! ATİGF’e Yapılan Bu Alçakça Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz!

BASIN VE KAMUOYUNA! ATİGF’e Yapılan Bu Alçakça Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz!

ITIF_LogoİSVİÇRE|02-02-2013|Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu (ATİGF) bağlı Wörgül Yıldız Kültür ve Spor Derneği Türk faşistleri tarafından, 02 Şubat 2013 tarihinde sabaha karşı saldırı gerçekleştirilmiştir.

Saat 02 sularında derneğin yanındaki Restauranta giren saldırganlar burada duvarlara “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazarak işletmeyi ateşe verdikten sonra, yanındaki derneğe girerek duvarlara gamalı haçlar çizdikten sonra derneği de  yakmaya çalıştıkları sırada işletmede bulunan yemek tüpleri patlaması üzerine, içeride bulanan saldırganlardan ikisi yaralı olarak yakalandı. Görgü tanıklarına göre 3 saldırgan da bindikleri araba ile kaçmışlardır. Polis araştırması devam etmektedir.

Saldırı sonrasında ATİGF ve Yıldız Kültür ve Spor Derneği adına açıklama yapan Mustafa Çiçek, “21 yılı aşkındır burada özelde Türkiyeli göçmenler olmak üzere tüm göçmenlerin haklarına dair, anti-emperyalist ve anti-faşist bir mücadele örgütlendiğini, daha 1 sene bile olmamış bir geçmişte derneklerinin duvarlarına ırkçı sloganlar ve üç hilaller çizildiğini, şimdi ise derneğin içerisine hedef saptırmak için gamalı haçlar çizilirken dükkanı kundaklayanların içeriye Türkçe sloganlar yazarak kimler olduklarını ortadadır diyerek, faşizme karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti”

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) olarak, bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor,  Yıldız Kültür ve Spor Derneği’nin her daim yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF)
Federation des Ouvriers de Turquie en Suisse
The Federation of Workers from Turkey in Swizerland
Foderation der arbeiter aus der Turkei in der Schweiz