Anasayfa , Avrupa , “Tehlikeli ” Bölgede Yürüyüs

“Tehlikeli ” Bölgede Yürüyüs

atif_flora_yürüyüs 4HAMBURG | 20 – 01 – 2014 | Hamburg ‘ta 18.01.2014 Cumartesi günü; 21 Aralık günü yaşanan olaylar ve “Tehlikeli bölge ” uygulaması ile beraberinde gelişen olayları protesto yürüyüşü gercekleştirildi. Çok sayıda devrimci demokrat kurumun organize ettiği yürüyüşe ATİF ‘te katıldı. Yaklaşık olarak 6 binin üzerinde kitlenin katıldığı yürüyüşte polisin provakatif , sert bir tutum almaması sebebi ile herhangi bir olay yaşanmadı. Hamburg’ta eyalet hükümetinin son dönem politikalarında protesto edildiği yürüyüş esnasında aşırı derecede güvenlik önlemi alınması dikkat çekici olurken, yürüyüşe katılmayan ama yürüyüşün güzargahında ikamet eden insanların ilgisi de bir diğer dikkat çeken olaydı.

Feldstr. U / Bahn (Metro) Tren istasyonunun önünde başlayan yürüyüş, ”Tehlikeli bölge” ilan edilen semtlerin sokaklarından geçerek, Rota Flora Alternetif Kültür Merkezi önünden devam ederek, bir gece ansızın boşaltılan Esso Evleri’nin bulunduğu Reperbann’da son buldu. Yürüyüşe katılan Kurumlar ise Otonom sol gruplar, Anti-faşist inisiyatifler,Korsanlar Partisi, Sol Parti, Yeşillerin gençlik örgütü ve değişik kurum ve kuruluşlarca desteklenen eylemde, Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) da kitlesi ile destekledi.Yürüyüş boyunca söylenen sloganlar ise ”Herkese kalma hakkı, hiç kimse illegal değildir, Rote Flora Kalacak!” Tehlikeli bölge uygulamasına son” gibi pankartlarda taşındı.

Ayrıca Türkiye’de ki Gezi Parkı direnişine de değinilen açıklamalar yapıldı ve enternasyonal sloganlar atıldı ve Türkiye’de ki Gezi Parkı olayları sıraında polisin ve devletin tavrina dikkat cekilerek olaylar esnasinda yaralanan insanlar ve ölenleride bilgi olarak enternasyonal dayanışma çağrısı ile dile getirilip Hamburg’ta ki eylemler esnasında yaşanılan tutuklama baskı yaralanma gibi olaylarda anlatılarak “direniş kazanmıştır” denilerek bir gece ansızın boşaltılan Esso evleri Reperbann ‘da son buldu.