Anasayfa , Haberler , Tehdit sökmedi: Ulm’da da faşizme karşı duruldu, Hanau Katliamı lanetlendi

Tehdit sökmedi: Ulm’da da faşizme karşı duruldu, Hanau Katliamı lanetlendi

Ulm | 20.02.2021 | Üzerinden tam bir yıl geçen Hanau Irkçı Katliamı tüm Almanya’da olduğu gibi, dün akşam saatlerinde Ulm şehrinde de lanetlendi. Irkçı Kimlikçilerin ve faşist holiganların bir gün önceden duyurduğu saldırma tehdidi sökmedi.

Birinci yıl dönümünde 9 göçmen gencin öldürüldüğü Hanau Irkçı Katliamı Ulm şehir merkezinde de protesto edildi. Hazırlıklarına haftalar önce başlanan miting için afişleme ve sosyal medya faaliyetleri dahil, çeşitli çalışmalar da yürütülmüştü.

Ulm şehir merkezinde, Hans und Sophie Scholl Platz meydanında gerçekleştirilen etkiliğe AGİF, ATİF, ADHF, DKTM, AKM Ulm, AKM Günzburg, InterBündis, MLPD, HDP, HDK, YDG, Youngstruggle, Rebell, AGEB, SKB, Yeni Kadın, Mor-Kızıl Kolektif, Merhaba Gazetesi gibi kurum ve kuruluşlar çağrıda bulundu. YDG, YS, Halk Cephesi ve Trotz Alledem taraftarları da eylemde yer aldı.

Mitingte açılan pankart ve dövizlerin yanı sıra, yapılan konuşma, atılan slogan ve dağıtılan bildirilerde faşizm lanetlendi. “Faşizm düşünce değil, insanlık suçudur” diyen göstericiler mücadele devam edeceklerini belirttiler. Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen mitingte mücadele müzikleri de çalındı.

Kimlikçilerden ve holiganlardan tehdit

Eylemden bir gün önce ırkçı ve faşistlerden tehdit de geldi. Sosyal medyada duyurulduğu belirtilen tehdidin Kimlikçiler’den (Identitären Bewegung Ulm) ve kentin futbol takımı SSV Ulm’dan nazi-holigan faşistlerden geldiği açıklandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan anti-faşistler “Faşizme karşı omuz omuza durmaya ve geçit vermeyeceğiz” dediler.

Özgür Gelecek