Anasayfa , Dünya , Peru Halkı: Hırsız ve Katilin Kızını İstemiyoruz

Peru Halkı: Hırsız ve Katilin Kızını İstemiyoruz

marcha.jpg_1849413107.jpg_1718483346

Alberto Fujimori’nin saltanatına ve kızı Keiko’nun adaylığına karşı olan protestocular bugün Lima sokaklarını doldurdu.

Peru’daki protestocular, hem Alberto Fujimori’nin 10 yıllık yönetimini hem de kızı Keiko’nun adaylığını protesto etmek için Fujimori diktatörlüğünün yıldönümü olan Salı günü sokağa çıktılar.

A protester wears a shirt describing her abuse under the Fujimori government.

Gömleğin üzerindeki yazı: “Ben diktatörlüğün kurbanıyım. Bana işkence ettiler. Bana tecavüz ettiler. Beni yok ettiler. Beni unuttun mu?”

1990 yılında iktidara gelen ve 2000 yılına kadar görevde kalan Fujimori, Maoist gerillalara karşı yaygın insan hakları ihlalleri ve yolsuzlukla suçlanmıştı. Fujimori ayrıca Grupo Colina ölüm mangası tarafından yürütülen adam kaçırma ve cinayetlerden suçlu bulunarak Peru adaletine göre en yüksek ceza olan 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Başkent Lima’da düzenlenen yürüyüşe 50 bin kişi katılırken, yürüyüşe katılanlar “Hırsız ve katilin kızını istemiyoruz”, “İkinci Fujimori’ye hayır” sloganlarını attılar.

“Yürüyüş için kimse bana ücret ödemedi. Onurum için yürüyorum.”

Sokağa çıkan halkın sağcı, muhafazakar ve liberal partilerin desteklediği Fujimori hakkında çok net talepleri vardı. Seçime katılan adayların 10 Nisan’da yapılacak seçimlerde salt çoğunluğu alamaması durumunda, en çok oyu alan iki aday arasında 5 Haziran’da ikinci tur yapılacak.

Kaynak: Bu haber için http://www.telesurtv.net/english/news/Thousands-of-Peruvians-Protest-the-Fujimori-Dictatorship-20160405-0056.html sitesinden faydalanılmıştır.