Home , Avrupa , TC Saldırıları Düsseldorf’ta Lanetlendi

TC Saldırıları Düsseldorf’ta Lanetlendi

DÜSSELDORF|20.11.2022| 19 Kasım(dün) gece saatlerinde, faşist TC ordusunun uçakları Kobanê, Mınbiç ve Irak Kürdistan’ındaki Kandil dahil Medya savunma alanlarını da kapsayan geniş bir bölgeyi havadan bombaladı.

Bunun üzerine yapılan eylem çağrılarının akabinde Avrupa’nın birçok şehrinde insanlar sokaklara çıktı. Bu eylemlerden bir tanesi de Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirildi. Eylem FED-MED’in çağrısıyla DGB Haus önünde saat 13.00’te başladı.

Türk devletinin protesto edildiği eylemde FED-MED Eşbaşkanı Ahmet Kobani, FED-MED yönetiminden Yılmaz Gültekin, Die Linke Krefeld’den Stephan Hagelmes, ATİK adına Şevket Bulut konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda “ Savaş baronları İstanbul İstiklal Caddesi’nde kendilerinin devreye soktuğu patlamayı gerekçe göstererek,
Rojava’yı işgal planını çok önceden planlayarak hedef yapmıştır. YPG’nin üzerine attı. Taksim katliamı planını YPG üzerine atma yalanı çökmüştür ve yalanları ellerinde patlamıştır. Açıkça ortadadır ki Türk devleti Kürdistan topraklarını işgal ve ilhak etmek istiyor ve bunu gerçekleştirmek için her türlü oyun ve senaryoyu kurguluyor ve hayata geçiriyor. Sömürgeci Türk devleti DAİŞ’in yenilgisinin intikamını alma hevesindedir. Bu nedenle Rojava devrimini yok etmek temel hedefleridir. Türk ordusu savaş suçu işlemesine rağmen BM’de sorgulanmıyor, yargılanmıyor. ABD ve Rusya’nın doğrudan, Avrupa devletlerinin ise dolaylı desteğini alıyor. Emperyalistler, Kürdistan halklarının devrimini Türk devletinin hiçbir kural tanımayan eliyle yok etmeyi kendi çıkarlarına uygun görüyorlar. “ dendi.