Home , Avrupa , DR. SAİBABA’YA ÖZGÜRLÜK!

DR. SAİBABA’YA ÖZGÜRLÜK!

saibaba-TRAHM | 13-05-2014 | Uluslararası Politik Tutsaklara Özgürlük Kampanyası Komitesi’nin Dr. GN Saibaba’nın kaçırılmasına yönelik açıklamasını yayınlıyoruz. (AHM)

Delhi Üniversitesi Profesörü Dr. GN Saibaba’nın Hindistan Devlet Güvenlik Güçleri tarafından kaçırılmasını şiddetle kınıyoruz!

Hindistan’ın, Hindistan devleti ve onun emperyalist efendileri tarafından, ‘Dünyanın en geniş demokrasisi’ olduğu dillerden düşürülmezken, 9 Mayıs 2014 günü başkent Delhi’nin merkezinde, gün ışığında ve polisin Mobese kameralarının önünde, Hindistan devlet güçleri Delhi Üniversite’si Profesörü Dr. GN Saibaba’yı  açık bir şekilde saldırarak kaçırdı.

%90 oranında engelli olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Dr. Saibaba, üniversite binasında bulunduğu sırada gözleri bağlanarak kaçırılmıştır.  Delhi’de bilinmeyen bir bölgeden kimliği bilinmeyen bir kişi Dr. Saibaba’nın eşi Vasantha’yı arayarak, Dr. Saibaba’nın Maharashtra bölgesinde ki Gadchiroli’ye götürüldüğünü bildirdirmiştir.  Bunun hemen arkasından Politik Tutsaklara Özgürlük Komitesi’nin 10 Mayıs 2014’deki açıklamasına göre,  Maharashtra bölgesinde ki Gadchiroli Aheri mahkemesi avukatları Dr. Saibaba’nın mahkemeden önce alındığını ve gözaltına gönderildiğini onayladı.

Dr. Saibaba çok uzun yıllardır insan hakları aktivistidir.  Aynı zamanda Devrimci Demokratik Cephe sekreterlerinden ve Hindistanda mineralce zengin olan bölgedeki milyonlarca insanı yerinden ederek, yerli kaynakları uluslararası maden şirketlerine pazarlayan ‘Green Hunt Operation’ olarak bilinen Hindistan egemenlerinin Hindistanda ki kabile halklara yönelik sürdürdüğü katliamcı politikalara karşı Hindistan’da ve dünyada kamuoyunu harekete geçirmeye öncülük eden, ‘Halklar Üzerindeki Savaş Karşıtı Forum’un’ merkezi oturum düzenleyicilerinden birisidir.

Tüm Hindistan da, halklara karşı sürdürülen bu katliamcı savaşa karşı olan aydınların, ilericilerin ve aktivistlerin sesi sadece muazzam bir halk direnişi yürüten Singur, Nandigram ve Lalgarh kabile halklarının direnişine yansımamakta aynı zamanda tüm dünyada öfke dalgasını yükseltmekte, Hindistan devletinin insanlık dışı uygulamalarını ortaya çıkarmaktadır.

Hindistan egemen sınıfı, ülkede yayılan derin ekonomik ve politik krizi atlatmak için karşıtlarına yönelik baskıyı her geçen gün daha acımasız ve zalim bir şekilde arttırmaktadır.  Hindistan devleti ve onun güvenlik güçleri savaş ve saldırıların, toplu tutuklamaların, tutsak alınanlara yönelik sürdürülen insanlık dışı uygulamaların, işkencelerin, ‘itiraf’ ettirmek için illegal olarak kullanılan kimyasalların,  suikastların ve yargısız infazların direk sorumlusudur. Yalnızca son 5 yılda, Hindistan’da gittikçe artan politik  tuksakların oranı, Hindistan egemen sınıflarının ülke çapında her geçen gün artan baskı ve zulümünün açık bir göstergesi olmasının  yanında aynı zamanda Hindistan egemenlerinin ülke çapında gelişen halk hareketini kontrol edememesinin de bir göstergesidir.

Bugün, onbinlerce komünist, devrimci, ezilen halk, aydın, demokrasi mücadelesi aktivistleri, ulusal ve dini azınlıklar, farklı iş kollarında çalışanlar,  Hindistan cezaevlerinde ve sorgu odalarında tutulmaktalar.

Profesor GN Saibaba’nın kaçırılmasının ‘Maoistlerle bağlantılı olmaktan’ ve seçimleri boykot siyasetinden kaynaklı Uttarak’da ki Devrimci Demokratik Cephe’nin Başkanı; Jeevan Chandara’nın 5 Mayıs’ta güvenlik güçleri tarafından benzer bir şekilde kaçırılmasının birkaç  gün ertesine dek gelmesi, faşist devletin ekonomik, sosyal ve siyasal krizlere nasıl çözüm geliştirdiğinin bir göstergesidir.

Uluslararası Politik Tutsaklara Özgürlük Kampanyası çağrıcılarına göre ‘ Dr Saibaba’yı sahiplenmek,  devletin gittikçe artan baskı ve saldırısını durdurmak demokrasi ve özgürlük  mücadelesi verenlerin  sesine yanıt vermektir. Çıkaracağımız bütün sesler Dr Saibaba’nın koşulsuz bir şekilde bırakılmasını talep etmeli aynı zamanda baskının, sömürünün olmadığı, eşit ve  özgür bir gelecek mücadelesinin geliştirilmesi yönünde bir adım olmalıdır.

Bizler, Hindistan’daki bütün politik tutsakların koşulsuz derhal serbest bırakılması mücadelesini açıkça destekliyor, Faşist devletin  ülkenin tamamını ezilenlere, ulusal ve dinsel azınlıklara tam bir cezaevine dönüştürmesini kınıyoruz.

Bizler, Uluslarası Politik Tutsaklara Özgürlük kampanyası adına, dünyadaki tüm ilerici ve demokratik güçlere, Dr.GN Saibaba’nın derhal, koşulsuz serbest bırakılması için yapılacak olan protestolara  katılınması çağrısında bulunuyoruz.

ULUSLARARASI POLİTİK TUTSAKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN BİRLEŞİP MÜCADELE EDELİM! 

YAŞASIN ULUSLARARASI DAYANIŞMA! 

TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK! 

DR.GN SAİBABA’NIN DERHAL VE KOŞULSUZ OLARAK SERBEST BIRAKILSIN!

Uluslararası Politik Tutsaklara Özgürlük Kampanyası Komitesi

info@icfapp.org

10/Mayıs/2014