Home , Avrupa , TC Devletinin Basına Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

TC Devletinin Basına Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

zurih_demo2ZÜRİH |23.10.2016| 15 Temmuz sözde darbe girişimini bahane edip muhalif gördügü devrimci demokrat yurtsever basına karşı topyekün bir saldırı planları ile halkın gerçek haber alma kaynağı olan özgür basını susturmaya/engellemeye çalısan faşist TC devleti Zürih‘de protesto edildi.

‚En iyi basın suskun basın!‘ düşüncesi ile hareket eden fasist TC devleti ve güruhu bugun toplumun her alanında olduğu gibi devrimci sosyalist basınıda susturma çabalarına karşı dayanışmak ve toplumu sindirme saldırılarına karşı örgütlenen protesto mitingi 22 Ekim tarihinde Helvetiaplatz‘da kitlenin yürüyüşü ile başladı.

Canlı yayın televizyon baskınları ile gazete kapatmaları ile kendisine muhalif olan kesimi susturma çabaları nafile bir çaba olduğunu tarih gostermiştir ve gostermeye de devam ediyor.

Halkın haber alma ve haber yayma özgürlüğü insan hakkıdır, hiçbir güç engel olamaz!

26 Nisan günü yapılan operasyonla muhabirleri ve okurları tutuklanan Özgür Gelecek gazeteside bu geleneklere sahip bir gazete.
Yaşanılan saldırılara dur diyebilmek ve Özgür Gelecek gazetesi ve diğer sosyalist, muhalif ve Kürt basını çalışanları ile dayanışma amaçlı YDG, Yeni Kadın, Zürih Gençlik ve Kültürevi aktivistleri, Partizan taraftarları ve çok sayıda Türkiyeli ve Kürdistanlı yurtsever coşkulu sloganları ile, yapılan baskılar teşhir edildiği alanda yerilerini aldılar. Turkiyeli göçmen örgutlerinin yanı sıra İsviçreli yerli örgütlerininde ilgi gosterdigi eylem 14.30 yürüyüşle başladı.
Eylemde sık sık „Hoch die Internationale Solidarität. Türkische Armee raus aus Kurdistan! Özgür basın susturulamaz!“ vb. sloganlar atıldı. Eylem zıgıt ve alkışlarla yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.