Home , Haberler , TBMM tatilde BDP çalışmada

TBMM tatilde BDP çalışmada

DİYARBAKIR | 19 – 07 – 2011 | Kürt siyasetinin çözüm için tüm çağrılarına rağmen TBMM tatile girerken, BDP Grubu aynı tempo ile çalışmalarını sürdürerek, grup toplantılarını Diyarbakır’da yapmaya devam edecek.

Kürt sorununun çözümü için TBMM’ye yapılan „Meclis tatile girmesin“ çağrılarına rağmen TBMM tatile girerken, BDP ise çalışmalarını aynı tempoda sürdürecek. Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmaması nedeniyle Meclis’i boykot eden BDP grubu, her hafta grup toplantılarını Diyarbakır’da yapmayı sürdürecek.

Bu hafta Van’da yapılacak eğitim toplantısı nedeniyle grup toplantısı yapılmayacak. Ancak önümüzdeki haftalarda grup toplantılarını Diyarbakır’da yapma kararını devam ettireceği belirtilen BDP, önümüzdeki hafta 3. grup toplantısını yetişmesi durumunda Diyarbakır, aksi bir durumda ise eğitim toplantısının yapılacağı Van’da yapacağı belirtildi. Grup toplantısının ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin önümüzdeki günlerde BDP tarafından bilgilendirme yapılacağı öğrenildi. diha