Anasayfa , Avrupa , Avusturya'da 'Namus adına aile içi şiddet' konulu paneller gerçekleşti

Avusturya'da 'Namus adına aile içi şiddet' konulu paneller gerçekleşti

avusturyaaileicisiddetpaneliAVUSTURYA | 22 – 04 – 2009 | 17 Nisan tarihinde Avusturya’nın İnnsbruck ve Viyana şehirlerinde Namus adına aile içi şiddet konulu paneller gerçekleştirildi. Avusturya Yeni Demokratik Kadın’ın düzenlediği panellere Avusturya Sendikası ve Yeşiller Partisi temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Genel anlamda ilgi toplayan panellerde tartışmalar yoğun ve verimli olduğu bildirildi. Gerçekleşen bu iki panel yürütülen Namus adına Aile içi Şiddet kampanyasının ilk adımlarını oluşturuyor.

İnnsbruck

İnnsbruck’ta panel Yeni Demokratik Kadın ve sendika temsilcilerinin sunumuyla başladı. Yoğun tartışmaların olduğu soru bölümünde özellikle şiddetin kökeni ve nedenlerine değinildi. Şiddetin çözümü noktasında ise temel çelişkilerin çözülmesinin esas olduğu, aksi taktirde bu tür şiddetin her dönem gerçekleşeceğine vurgu yapıldı. 60 kişinin katılım sağladığı panelde özellikle gençlerin tartışmalara ilgili oldukları bildirildi.avusturyaaileicisiddetpaneli2

 Viyana

18 Nisan’da ise aynı konulu panel Viyana’da gerçekleşti. 50 kişinin bulunduğu panele konuşmacı olarak Yeni Demokratik Kadın temsilcisi ve Yeşiller Partisi Milletvekili Alev Korun katıldı. Yapılan sunumların ardından başlayan tartışma bölümünde yine katılımcıların ilgisi yoğundu. Özellikle panele katılan akademisyenlerin olması önerilerin sunulmasına ve tartışmaların derinleşmesine katkı sağladı.

Avusturya Yeni Demokratik Kadın ise panelleri olumlu olarak değerlendiriyor, kampanya’nın başında bu olumlulugun yakalanmasının da öneminin altını çiziyor.