Home , Haberler , Demirtaş Cizre’de halka seslendi

Demirtaş Cizre’de halka seslendi

IMG_0117Cizre: 11 Eylül günü çeşitli illerden yola çıkan avukat örgütleri uzun soluklu uğraşın ardından bugün Cizre’ye giderek yerinde incelemelere başladı. İncelemeden önce HDP Eşgenel başkanı Selahattin Demirtaş halka seslendi.

Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının hemen ardından HDP ilçe binası önünde Selahattin Demirtaş ve HDP’nin Hakkari milletvekili Selma Irmak gelişmeleri aktaran bir konuşma yaptı.

İlk olarak konuşmasını yapan Selma Irmak, Cizre halkının bir kez daha devlete yenilmediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Şehitlerimizin kanlarıyla tekrardan tarih yazdık ve kazandık. Şu bilinmelidir ki şehitlerimizin isteği er ya da geç yerine getirilecektir.”  Cizre’nin Kobaneleştiğini vurgulayan Irmak, “367’den beridir minareler ezan okumak için kullanıyor ancak burada camileri keskin nişancılar ölüm saçmak için kullanıyorlar. Bu nasıl bir vahşettir? Bu nasıl bie zulüm ve gözü dönmüşlüktür?”  Halkı direngenliğinden kaynaklı selamlayan Irmak son olarak bu vahşetin hesabının sorulacağının altını çizdi.

Irmak’ın ardından konuşma yapan HDP Eşgenel başkanı Selahattin Demirtaş, 23 sivili katleden zihniyete seslenerek, “Onca sivil halkı katlederek neyi çözdünüz, neyi bitirdiniz? Bakın Cizre halkı dimdik ayakta bir kez daha yenilmedi, bir kez daha zaferle çıktı bu katliamdan.”dedi.

Biz topraklarımızda zulüm istemiyoruz diyen Demirtaş, eğer zulüm yapmaya devam ederlerse karşılığını da göreceklerine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından avukat örgütleri yerinde inceleme yapmak için katliamların yapıldığı mahallelere gitti. Avukatlar incelemeleri bittiğinde Cizre HDP il örgütü önünde bir basın açıklamasıyla rapor sunacaklarını bildirdi.