Anasayfa , Avrupa , Taksim Direnişi Tartışıldı!

Taksim Direnişi Tartışıldı!

resim1ZÜRİH|16-06-2013| Yaklaşık 3 haftadır Taksim Gezi Parkıyla başlayan ve dalga dalga yayılarak Türkiye nin hemen her yerinde devam eden saldırı ve direnişin güncelligi, önemi ve görkemi tüm dünya kamuoyunun gündeminde ilk sıralarda yerini almaya devam etmektedir. Bir taraftan direniş devam ederken, bir yandan da bir çok kesim tarafından direnişin başlama bicimi ve şekli, direnişin içinde yer alan gruplar veya direnişe kimlerin öncülük ettigi, sonucunun ne olacagi vb. ile ilgili onlarca yorum yapılmakta, herkes kendi cephesinden durumu degerlendirmektedir.

İsviçre’de 15 Haziran 2013 tarihinde İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) bağlı, Zürih Gençlik ve Kültür Evi`nde yukarıda bahsini ettigimiz sorulara cevap bulmak ve genel bir degerlendirme yapmak için Araştırmacı-Yazar Volkan Yaraşır’ın katılımıyla “Devrimin Güncelligi ve Taksim Direnişi” konulu bir panel gerçekleştirildi. Direnişin icinden taze degerlendirme ve gözlemleriyle oldukca canlı bir sunum yaptı Volkan Yaraşır.

Öncelikle genel bir degerlendirme yapan Yaraşır, ekonomik krizin etkilerinden ve daha önce dünyayı sarsan diger krizler sonucu olanlardan bahsetti. Her kriz sonrası savaşların, devrimlerin ve karşı devrimlerin yaşandıgını vurgulayan Yaraşır, bugün yaşanan krizin de 70 lerde başladıgını, ve bugün daha yakıcı hissedildigini ve sonucunda bugün Türkiye de, dün Ortadoguda ve Dünyanın bir çok yerinde yaşananların da bu krizin etkileri olarak okunması gerektigini söyledi.

Taksim direnişinin bir çok yönüyle ögretici oldugunu vurgulayan Yaraşır, bu direnişle 12 Eylülün yarattıgı korku havasının kırıldıgını, insanların kendine güvenlerinin geldigini vurgulayan Yaraşır, devrimci ve komünistlere bundan sonra daha fazla iş düştügünü ve burada yaratılan bu olumlu havanın ileriye taşınması gerektigini, umutlu olmak gerektigini söyledi.

İki bölüm halinde yürütülen panelde, ikinci bölüm soru ve cevap şeklinde devam etti. Katılımcıların tartışmaya katılmaları ve ilgileri oldukca olumluydu.