Home , Haberler , Nuriye ve Semih için açlık grevine girdiğimden dolayı iki ay ‘spordan men’ cezası aldım

Nuriye ve Semih için açlık grevine girdiğimden dolayı iki ay ‘spordan men’ cezası aldım

Türkiye|07.09.2017|DBP) Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel`in KHK`lara karşı açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için açlık grevi eylemine katıldığı gerekçesiyle disiplin cezası aldığı açıklandı.

KHK`lara karşı Yüksel Caddesinde günlerce direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça`nın direnişine tahammülsüzleşen devlet çareyi onları tutuklayarak bulmuştu. Şimdi de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak için yapılan destek açlık grevi eylemlerini engellemeye çalışarak teslim almaya çalışıyor.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishane’sinde bayram dolayısıyla mektup gönderen Tuncel, şu ifadeleri kullandı: „Yeni haftada tutuklu kadınlarla spor ve sohbet gibi ortak etkinliklere çıkmayı umuyorum. Umuyoruz diyorum; çünkü Silivri’den gelmeden önce Nuriye ve Semih için açlık grevine girdiğimden dolayı iki ay ‘spordan men’ cezası aldım. İnsanları hayattan men ederken, benim iki ay spordan men edilmemin tabii ki kıymeti yok.” ifadeleri kullanarak dışarıyı bilgilendirdi.

Tuncel, 6 Kasım 2016’da Diyarbakır’da tutuklanmasının ardından önce Silivri 9 No’lu Hapishane`sine, ardından 19 Temmuz’da Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile birlikte Kandıra 1 No’lu F Tipi’ne gönderilmişti.