Home , Kadın , TAKSİM DİRENİŞ MEVZİMİZDİR ! VAZGEÇMEYECEĞİZ !

TAKSİM DİRENİŞ MEVZİMİZDİR ! VAZGEÇMEYECEĞİZ !

01.05.2017-Dünya işçi sınıfının ve emekçilerin birlik, mücadele, dayanışma bayramı olan 1 Mayıs, Türkiye’de bu yılda günler öncesi başlayan ev baskınları, gözaltılar ve tutuklamaların gölgesinde karşılandı.

İşçiler, emekçiler ve devrimciler için, 1 Mayıs’ların vazgeçilmez direniş mevzisi olan Taksim ise bu yıl yine yasaktı. Ancak hiç şüphe yok ki; mevzilerimiz her türlü yasaklamalara rağmen inatla savunulmalıydı, öyle de oldu. Günler öncesinden Taksim’in etrafı polis barikatları ile kapatılmaya başlanmasına, bu sabah Taksim’e giden bütün yolların kapatılmasına, ulaşım araçlarının iptal edilmesine rağmen, işçiler, emekçiler ve devrimciler ısrarla direniş mevzisİ Taksim’i sahiplendiler. Taksim’i sahiplenenlerin içinde kadınlar bu yıl daha fazla bir kalabalığı oluşturuyordu. Gezi Direnişi’nden günümüze, giderek büyüyen ve gelişen kadın mücadelesi, bu yıl 1 Mayıs direnişindeki katılımda da kendisini gösteriyordu. Direnişçilerin Taksim’e çıkmaya çalışma çabaları, kolluk güçlerinin aşırı müdahelesi ile karşılandı.

Gözaltına alınanların arasında Yeni Kadın Denetim Kurulu üyemiz de var…

1 Mayıs öncesi avukatlar tarafından oluşturulan kriz masası; Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışan en az 105 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında Yeni Demokrat Kadın aktivistleri Melika Şentekin, Özge Gürpınar, Yeni Kadın Denetim Kurulu üyemiz İlkem Şakar ve Özgür Gelecek okuru Ömür Koca da bulunuyor. Ayrıca gözaltına alınanlar arasında üç de avukatın olduğu, alınan bilgiler arasında. İstiklal Caddesi, Beşiktaş, Talimhane, Gayrettepe, Zincirlikuyu ve Okmeydanı’nda gözaltına alınanların bir kısmı polis araçlarında bekletilirken, bir kısmı gözaltı merkezlerine götürüldü. Gözaltına alınanların, gün boyu yaşadıkları bir dizi hak gasplarının yanı sıra, ters kelepçeli halde saatlerce polis araçlarında tutulduğu ve doktor muayenelerinin de bu şekilde gerçekleştirildiği yine gelen bilgiler arasında.

Faşizmin saldırılarına, kadınlar kendi anladıkları dilden yanıt olmaya devam ediyorlar; Bu hukuksuz saldırıların, TC faşizminin devlet politikası olduğunun bilincindeyiz.. Her yıl 1 Mayıs’ta yaşanan yüzlerce gözaltı ve tutuklamalara rağmen kadınlar, işçiler, emekçiler, devrimciler direniş mevzisi Taksim’i sahiplenmekten vaz geçmediler, geçmeyecekler… Özel olarak kadınlara yönelik saldırı politikaları ile bize vermek istedikleri mesajlara ise, bizler de kendi anladığımız dilden yanıt olmaya devam edeceğiz.

Gözaltılarınız, Tutuklamalarınız Bizi Yıldıramaz !

Taksim Direniş Mevzimiz Olarak Bizimdir,Bizim Kalacak !  

Yaşasın 1 Mayıs;Yaşasın Direniş ! 

Yaşasın Kavgada Kızıllaşan Kadınların Direnişi !