Home , Haberler , T.C. Devletinin vahşeti sürüyor…

T.C. Devletinin vahşeti sürüyor…

serveImage.phpBinada bulunan ve 2 gündür su alamayan yaralılar depoların dibinde kalmış sularla yaşama tutunmak için dudaklarını ıslatıyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 19 yaralının bodrumuna sığındığı Cudi Mahallesi’ndeki binaya yönelik tank ve topların kullanıldığı saldırılar 7’nci gününde de devam ediyor. Hastaneye kaldırılmaları engellenen 6 yaralı şu ana kadar yaşamını yitirirken, diğer yaralıların ise her geçen saat durumlarının daha da ağırlaştığı bildirildi.

SALDIRILAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

Dün iki defa mahalleye giderek yaralıları almak isteyen Cizre Belediyesi’ne ait ambulans devlet güçleri tarafından engellendi. Giden sağlık personeli devlet güçlerince alıkonularak Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükten bir süre sonra serbest bırakıldı.

Yaralıların kaldığı binaya gece boyu aralıklarla tank ve top atışları yapılırken, saldırılar sabah saatlerinde sürdü. Binanın civarına konuşlandırılan çok sayıda zırhlı araçtan ise zaman zaman bombaatar ve ağır makinalı tüfeklerle taramanın yapıldığı belirtildi.

YARALILAR İKİ GÜNDÜR SUSUZ

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise yaralılardan kendisine gelen mesajı paylaştı. 2 gündür sıvı alamayanların su deposunda iki aydır bekleyen suyla dudaklarını ıslattığını belirten mesajda şu ifadeler yer aldı, „Heval, bir eli sağlam olan arkadaş; iki aydır arıtma deposunda bulunan 1 litrelik suyu, cıvataları açıp çıkardı herkes bu suyla dudaklarını ıslattı… Herkes inliyor konuşamıyor.“