Home , Avrupa , PARTİZAN Züleyha Sap’ı Anma Çağrısı Yaptı

PARTİZAN Züleyha Sap’ı Anma Çağrısı Yaptı

HABER MERKEZİ|02.01.2023| Zürih’te hayatını kaybedem Züleyha Sap için PARTİZAN tarafından anma çağrısı yayınlandı.

„Yoldaşlar, devrimciler, göçmen emekçiler!
Devrimci mücadelenin emektarlarından taraftarımız Züleyha Sap yoldaşımız uzun süredir mücadele ettiği hastalığı onu 30 Aralık 2022 tarihinde aramızdan aldı.

Partizan olarak başta ailesi, dostları, yoldaşları ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Züleyha yoldaş, 1960 yılında Yozgat’ta yoksul bir emekçi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1960’da başlayan işçi göçüne ailesi de katıldı. Avusturya’ya işçi olarak gelen ailesi 1978 yılında diğer aile fertleriyle birlikte Züleyha’yı yanlarına alırlar.

Avusturya’ya geldikten kısa bir süre sonra Partizan çevresiyle tanışan Züleyha yoldaş, o tarihten hayata veda ettiği güne kadar devrimci mücadelenin içinde yer aldı. Bulunduğu Berengez-Voralber bölgesinde 1979 yılında kurulan derneğin kuruluş çalışılmalarına katıldı. 1986 yılında ATİGF’in kuruluş çalışmalarında aktif görev üstlendi, ATİGF Yönetim Kurulu içinde yer aldı.

Partizan çevresiyle de ilişkilerini geliştiren Züleyha yoldaş, sahip olduğu imkanlarını hep paylaştı. Kapısı hep devrimcilere açık oldu. Bir kadın devrimci olarak, kadın mücadelesinin gelişmesi güçlenmesi için çalıştı.

Ekonomik nedenlerle geldiği İsviçre’nin Zurih şehrinde de devrimci mücadeleye gücü oranında katıldı. Zurih’de dernek yönetim kurulunda yer alarak önemli katkılar sundu. Hastayken bile, faaliyetlerden geri kalmayan Züleyha yoldaş, hayata veda edene kadar Yeni Kadın Zurih komitesi içinde yer aldı.

Züleyha yoldaşı 4 Ocak 2023 günü sonsuzluğa uğurlayacağız. 4 Ocak 2023 günü saat 10 da, Gutstr 170 adresindeki Shilfeld mezarlığında yapılacak törenin ardından, saat 13’de Binzmühles str 40 adresinde bulunan KültürFabrik’de ise bir anma toplantısı yapılacaktır. Tüm Partizan taraftarlarını anmaya katılmaya çağırıyoruz.

2 Ocak 2023
PARTİZAN“