Anasayfa , Avrupa , T.C. Devleti’nin Rojava ve Şengal’e yaptığı hava saldırıları Dortmund’da protesto edildi!

T.C. Devleti’nin Rojava ve Şengal’e yaptığı hava saldırıları Dortmund’da protesto edildi!

DORTMUND|28.04.2017|Geçtiğimiz günlerde T.C. Devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik hava saldırıları, avrupa’da  protesto edilirken bir protesto’da Dortmund’da düzenlendi.

Saat 14:00’den itibaren Dortmund kent merkezinde bulunan Sinemanın önünde yürüyüş için toplandı. Burada yapılan almanca, türkçe ve kürtçe konuşmalar ile T.C. Devletinin katliamcı saldırgan yüzü teşhir edilerek Rojava ve Şengal’e sahip çıkılacağını dile getirildi. Kitle sık sık, ‘Katil Erdoğan’,’ Biji Rojava’, ‘Merkel finanziert Erdoğan bombardiert’, Hoch die İnternationale Solidarität’ gibi sloganlar atıldı.

‘’Öcalana’a özgürlük’’ pankartını ve pankartın üzerindeki Öcalan resimini bahane eden alman polisi, yapılan konuşmaların ardından yürümek isteyen kitleyi ablukaya alarak engelledi. Bunun üzerine ablukaya alınan kitle, alman polisine karşı sloganlarını daha kararlı birşekilde haykırarak toplanma yerinde oturma eylemi gerçekleştirdi. ATİF adına yapılan konuşmada Faşist T.C. Devletinin saldırıları kınanırken, mücadelenin yükseltileceğine dair vurgu yapıldı. Alman Devletinin 129 a/b yasaları ile münih’de yargılanan komünistlere deginen konuşmacı, Rojava  ve Şengal’e yönelik yapılan saldırıları emperyalist devletlerinin görmezden geldiğine ve bunlardan bağımsız olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda alman polisinin bu tavrıda bunun bir göstergesi dir diyerek sonlandırdı.

Yine ablukaya alınan kitleye yönelik alman polisinin saldırgan ve provakatif tutumu gözlerden kaçmazken, ablukaya alınan kitle kimlik kontrolü  ve tespiti yapılarak ablukadan bırakıldı.