Anasayfa , Haberler , Suzan Zengin’e hukuksuzluk devam ediyor!

Suzan Zengin’e hukuksuzluk devam ediyor!

İSTANBUL | 18 – 02 – 2011 | Gazetemiz Kartal büro çalışanı Suzan Zengin’in duruşması 15 Şubat Salı günü görüldü. 28 Ağustos 2009’da Kartal’da bulunan evinden sabaha karşı yapılan bir baskınla gözaltına alınan çalışanımız Suzan Zengin, 1,5 yıldır keyfi bir şekilde tutuklu bulunuyor.

Zengin, uzun yıllardır Kartal’da devrimci, sosyalist basın kimliği ile mücadele yürütüyordu. Zengin hem bir muhabir olarak her türlü direniş ve eylemin içindeydi hem de ülkemizde yaşanan her türlü hak ihlaline karşı gerçekleştirilen demokratik eylemlerin bir bileşeniydi. Anlaşılan o ki polis Zengin’in Kartal’da yürüttüğü mücadeleyi hazmedememiş bir komplo tezgâhlamış, mahkemede bunu onaylamıştır.

Suzan Zengin, tutuklu kaldığı süre içerisinde yalnızca iki defa mahkemeye çıkarıldı, “yasadışı örgüte üye” olduğu iddiasıyla tutuklanmasına karşın bu konuda kendisine ne bir soru soruldu ne bu iddia gündeme getirildi.

Bugün gerçekleşen duruşmada bir savunma yapan Zengin; İşçi-köylü gazetesinde çalıştığını devrimci, sosyalist bir kimliğe sahip olduğunu ve muhalif bir gazeteci olduğunu dile getirdi. Örgüt üyeliği iddiasına ilişkin kanıt olarak gösterilen iki yazının gazetede yayınlandığını ve basın savcısının bu yazılara ilişkin bir dava açmadığını ifade ederek yaşanan hukuksuzluğu bir kez daha gözler önüne serdi.

İddianamede delil olarak gösterilen telefon görüşmelerinin gazeteci kimliğine uygun olduğunu, görüşme yaptığı sendikacıların da önceki duruşmada hazır bulunduğunu, aynı dosyada yargılandığı sanıkları tanımadığını ve onlara ilişkin kendisine hiçbir soru sorulmadığını da sözlerine ekledi. Zengin, mahkemeden 1,5 yıldır neden hapishane de tutuklu bulunduğuna ilişkin bir açıklama yapılmasını istedi. Tutuklu bulunduğu hapishanede yaşadığı sağlık sorunlarına ve başvurulara karşın tedavisinin engellendiğinin de altını çizdi. Avukatların da Suzan Zengin’le diğer sanıklar arasında hiçbir ilişki olmadığına yönelik savunmasına rağmen mahkeme Suzan Zengin’in tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 14 Haziran tarihinde görülmesine karar verdi. Türkiye Gazeteciler Konseyi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu ile yazar Şanar Yurdatapan’da mahkemeye katılarak Suzan Zengin’e destek verdi. Suzan Zengin, mahkeme çıkışı ring aracına götürülürken “Sosyalist Basın Susturulamaz” sloganlarını haykırdı. Sloganlar ve alkışlarla mahkemenin hukuksuzluğu protesto edildi.(İstanbul)

Mahkemenin bu kararı Suzan Zengin şahsında devletin devrimci sosoyalist basına yönelik sindirme baskı altına alma politkalarının bir göstergesidir. Yaşananlar ileri demokrasinin ne demek olduğunuda gözler önüne sermiştir.

Özgür Gelecek Gazetesi