Anasayfa , Avrupa , Suskunluğa son! NSU terörü: Devlet ve Naziler elele

Suskunluğa son! NSU terörü: Devlet ve Naziler elele

Neonazilerden NSU davası tutuklusuyla dayanışma gösterisi
NSU davasının devam ettiği Münih Eyalet Mahkemesi önünde yapılan gösteri esnasında, davada tutuklu Ralf Wohlleben ile dayanışmak için mikrofona gelen ve Wohlleben’i “kahraman” olarak tanımlayan Neonazi Philipp Hasselbach’ın konuşması, karşı göstericiler tarafından “katiller çetesi” ve “Naziler defolun” sloganlarıyla protesto edildi. 

Mahkeme binası önünde provokasyon amaçlı düzenlendiği aktarılan mitinge sadece 11 Neonazinin destek vermesi, yüzden fazla karşı göstericinin de protesto etmesi sırasında, polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti.

Suskunluğa son! NSU terörü: Devlet ve Naziler elele

NEONAZİLER İLK KEZ NSU DAVASIYLA DAYANIŞMA GÖSTERDİLER

‘Göstermelik NSU duruşmasına son-Ralf Wohlleben’e özgürlük’ sloganıyla düzenlenen mitingte, aşırı sağcılar NSU davasında yargılanan bir Neonazi sanık ile ilk kez açıktan dayanışma gösterisi yaptilar.

NSU davasında yargılanan Ralf Wohlleben‘in uzun seneler ırkçı NPD partisinin Jena’da başkanlığı yaptığı ve davadaki baş sanık Beate Zpschae ile 4 Kasım 2011 tarihinde polis operasyonu esnasında intihar ettikleri açıklanan Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt‘a, cinayetlerde kullanılan Ceska marka silahı temin ettiği ileri sürülüyor.

Almanya‘da NSU`lu teröristlerin, 2000-2006 yılları arasında 8’i Türkiye kökenli 10 cinayet işlediği, en az iki bombalı saldırı yaptığı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiği bilinmekte. 22 aydır Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde devam eden davada, baş sanık Beate Zschäpe’nin yanında dört sanık da NSU cinayetlerine yardımcı olmaktan yargılanıyor.