Home , Avrupa , SURUÇ KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

SURUÇ KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Ohne Titel 425.07.2015 – Villingen – Schweningen: 20 Temmuz günü Pirsus (Suruç)’ta, TC Devleti’nin desteği ile DAİŞ’in gerçekleştirdiği katliam ve sonrasında TC nin gerçekleştirdiği operasyonlar, Schwenningen’de gerçekleştirilen mitingle lanetlenirken, katliamda şehit düşenler saygıyla anıldı.

ATİF, ADHK, V-S Antimilitarist Treff, VS – Linke Aktion’un ortak çağrısını yaptığı ve örgütlediği, MLPD’nin desteklediği miting, saat 13.00 de selamlama ve açılış konuşması ile başladı. Kısa açılış konuşması ve selamlamadan sonra gerçekleştirilen saygı duruşunun akabinde tek tek kurumların yaptıkları Türkçe ve Almanca konuşmalarla katliamın nasıl gerçekleştiğine, şehit düşenlerin orada bulunuş nedenlerine, bu katliamın arka planlarına ve katliam sonrası Türkiye’de faşist TC devletinin gerçekleştirdiği opersyonlara ve Kürt halkına, HDP’ye, ilerici – devrimci kurumlara yönelik saldırılarına vurgu yapıldı.

Konuşmalar sürerken Nisan ayında Almanya merkezli ATİK yönetici ve aktivistlerine yönelik operasyonlar akabinde tutuklanan yoldaşlar için önceden hazırlanan Türkçe Almanca yazılmış olan mektupların imzalanması için hazırlanıp, duyurusu yapıldı. Tutuklananların hepsine yazılan mektuplarda özetle, “Suruç’ta sosyalist gençlere yönelik gerçekleştirilen katliamı protesto eyleminde, sizleri de unutmadık, en kısa zamanda tekrar buluşmak üzere… Sevgiler…” deniliyordu. Bu mektupların anti demokratik yöntemlerle tutuklanan yoldaşlarımıza gönderileceği, “onların tutuklu bulundukları yerlerde kendilerini yalnız hissetmemeleri için eyleme katılan ve isteyen herkesin mektupları imzalayabilecekleri” söylendi. Katılımcıların önemli bir bölümü tek tek on mektubu da imzaladı. Mektuplar tutsak yoldaşlara gönderildi…

En son, katliam akşamı Partizan, ATİK ve Yeni Kadın adına Pirsus’a giden gruptan, Yeni Kadın adına katılan arkadaşımızın, izlenimlerini ve duygularını kaleme aldığı yazısı okunduktan sonra eyleme son verildi.