Anasayfa , Avrupa , ATİGF 30.Yil Futbol Turnovası yapıldı

ATİGF 30.Yil Futbol Turnovası yapıldı

2016-05-26-PHOTO-00000007NEUNKIRCHEN | 26 – 05 – 2016 |  ATİGF’in  30. kuruluş yılında TERNİTZ’te Futbol turnovası ve Kültürel şenlik  gerçekleştirildi. ATİK tutsaklarına adanan etkinlik sabah saat 9.00 dan akşam saat 9.00 kadar sürdü. Yapılan açılış konuşmasından sonra Futbol turnovası başlatıldı. Yaklaşık olarak 1000 kişinin katıldığı etkinlik bir Festival havasında geçti. Çocuk oyunları,  kültürel şölen futbol turnovasıyla güzel bir harmanlama oldu. İlerleyen saatlerde takımlar arası sosyal  ve dostluk ilişkisi gelişti. Yapılan ön elemelerle hayli çekişmeli gecen turnovadan Fair Play ve dostluk kazandı.

ATİGF ‘in 30. mücadele tarihinin anlatıldığı etkinlikte, içinde geçilen sürece ve Dünyadaki gelişmelere yönelik konuşmalar yapıldı.

Futbol turnovasıyla birlikte aynı zamanda Kültürel etkinlikte gerçekleşti. Söylenen türküler ve cekilen halaylarla güzel bir atmosfer yakalandı.

ATİK tutsaklarıyla ilgili konuşma ve bilgilendirme yapıldı. Mahkeme günü için Mitinge çağrı yapıldı. Akşam saat 9.00 da etkinlikler son buldu.