Home , Avrupa , Devlet Güvenlik Dairesinden MLPD‘ye Gözetim ve Gözdağı Girişimi

Devlet Güvenlik Dairesinden MLPD‘ye Gözetim ve Gözdağı Girişimi

HABER MERKEZİ | 12.10.2018| ‘‘Madenciler Grevi 1997‘‘ etkinliğinden iki gün sonra katılımcılarından birine Devlet Güvenlik Dairesinden ziyaret gerçekleştirildi.

8 Ekim’de Michael May’ın kapısında Devlet Güvenlik Dairesinden iki görevli bulunmaktaydı. Michael May dönemin yaşayıcısı olarak Cumartesi günü bir düzenlenen etkinliğe katılmıştı. Yaklaşık 8 senedir televizyon ve gazetelerde May’ın MLPD’ye yüksek rakamlı bağışta bulunduğu yazılmakta.

May’ın eşi ile görüşen devlet güvenlik dairesi yetkilileri ‘‘Michael May’ın MLPD’de ki işleri‘‘ üzerine görüşmek istediklerini belirtirken telefonla geri dönmesi istendi.

Michael May’ın avukatlarının bilgi başvurusu sonucu Devlet Güvenlik Dairesinden ‘‘İsmi belirsiz birinin ipucuları ile internette yer alan bilgiler ile MLPD’ye büyük rakamlı bağışta bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine kendisi ile görüşmek istiyoruz.‘‘ cevabı alındı.

Legal bir partiye bağışta bulunmak Devlet Güvenlik Dairesi tarafından takip, dinleme ve gözdağı girişimleri ile skandal bir durumu ortaya çıkardı. Madenciler ile ilgili düzenlenen etkinlikten iki gün sonra olması şans eseri olmadığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Aktivist ve çevresine yönelik ‘ziyaretlerden‘ MLPD daha güçlü çıkmasını bilmektedir. Hükümetin sağcı politikaları ile mücadelede MLPD’ye böylesi girişimler daha da güç katacaktır.