Anasayfa , Avrupa , Grup Haykırış İtalya'da Dinleyicileri Coşturdu

Grup Haykırış İtalya'da Dinleyicileri Coşturdu

florenz4FLORANSA | 03 – 06 – 2009 | İtalya’nın Floransa şehrindeki devrimci, demoktrat güçlerin işgal ettikleri okul binasını bir kültür merkezine çevirerek Bağımsız Halk Merkezi adıyla düzenli olarak siyasi ve kültürel çalışmalar düzenlemektedir. Florenz Bağımsız Halk Merkezi (Centro Popolare Autogestito) geleneksel olarak düzenlediği Kültür Festivalinin  bu yıl yedincisi gerçekleştirildi.

21/22/23. 05.2009 tarihlerinde üç gün süren Festivale ilgi oldukça yoğundu. Festivale devrimci müzik grupları, sanatçılar ve edebiyatçılar katılım sağladı. Ayrıca bu yıl festivale konuşmacı olarak Ernesto Che Guevara’nın kızı Dr. Aleida Guevara da katıldı.

ATİK etkinliklerinden tanıdığımız italyan devrimci grup Kalamu her yıl olduğu gibi bu yıl ‘da Florenz festivaline katıldı. Festivalin ikinci gününde ATİK bünyesinde çalışmalarını sürdüren Grup Haykırış akşam saatlerinde sahne alırken, selamlama konuşmasını italyanca yapması kitleler tarafında uzun süre  alkışlandı.

Özellikle hareketli eserlerden oluşan repertuarıyla, söyledikleri devrimci marşlarla ve şarkılarla Grup Haykırış italyan dinleyicilerin yoğun ilgisini gördü. Grubun italyanca seslendirdikleri partizan marşı ve çav bella marşı’nı, kitleler ayakta eşlik ettiler. Grup Haykırışın sahne aldığı sırada kitlenin  ‘Hoch die internationale Solidarität’ (yaşasın enternasyonal dayanışma) sloganı atmaları festivale ayrı bir coşku kattı.

Grup Haykırış’ın ardından, misafir sanatıçı olarak Hasan Sağlam sahne aldı. Hasan Sağlam’ın seslendirdiği Kürtçe ve Zazaca hareketli eserler oldukça yoğun ilgi gördü. Hasan Sağlam’ın italyan marşı olan çav bella’yı zazaca söylemesi, kitlenin beğenisini topladı. Grup Haykırış’ın ve Hasan Sağlamın yaklaşık 1,5 saatlik konserinin ardından kitleler sloganlar atarak santçıları sahneden uğurladı.

Festival hakkında bilgiler daha geniş bilgiye sahip olmak steyenler, www.cpafisud.org sitesini ziyaret edebilirler