Home , Haberler , Ankara, İzmir, Samsun ve Bursa'da BDSP'lilere polis operasyonu

Ankara, İzmir, Samsun ve Bursa'da BDSP'lilere polis operasyonu

TÜRKİYE | 31 – 03 – 2010 | Sermaye devleti faşist ve katliamcı kimliğini bu sabah Ankara, İzmir, Samsun ve Bursa’da gerçekleştirdiği ev baskınlarıyla gösterdi. Alaattin Karadağ’ı sokak ortasında infaz ederek katledelen sermaye devleti İzmir, Bursa, Samsun ve Ankara‚da düzenlediği operasyonlarla gözaltı terörünü devreye soktu.

Ev baskınlara ve gözaltı saldırısına “Alaattin Karadağ ile ilgili eylemlere katılmak”, “molotof kokteylli eylem yapmak” ve “yasadışı slogan atmak” gibi gerekçeler gösterildi. BDSP’lilere yönelik ev baskınları ve gözaltı terörünün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla gerçekleştirildiği bilgisi alındı.

Ankara, Bursa ve İzmir’de ev baskınları

Ankara, İzmir, Samsun ve Bursa’da sabah erken saatlerde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) çalışanlarına yönelik polis operasyonları düzenlendi. İzmir, Bursa, Samsun ve Ankara’daki gözaltılara gerekçe olarak Esenyurt’ta 19 Kasım 2009 akşamı polisler tarafından katledilen komünist işçi Alaattin Karadağ ile ilgili eylemlere katılmak ve “yasa dışı slogan atmak” gösterildi.

Ankara’da ev baskınları

Ankara’da devrimci sınıf faaliyetine yönelik gözaltı ve tutuklama terörünü 2009 yılının Ağustos ayında devreye sokan sermaye devleti, bu sabah (31 Mart 2010) BDSP’li sınıf devrimcilerine yönelik yeni bir operasyon düzenledi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler sabah 06.30 sıralarında Mamak İşçi Kültür Evi’nin etrafını ablukaya aldı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) çalışanlarından Deniz Gündoğdu, Tolga Çınar ve Onur İnce’nin evlerine de baskın düzenleyen Ankara polisi, sınıf devrimcilerini gözaltına aldı. Bunlarla beraber Hızlan Erpak, Özgür Karagöl, Erhan Erikli de gözaltına alınlar arasında. Ankara’da toplamda 6 sınıf devrimcisi gözaltında tutuluyor. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’yı direniş alanına çeviren TEKEL işçilerine destek eylemlerinde yer alan BDSP’liler “yasa dışı slogan attıkları” ve Esenyurt’ta polis terörü sonucu katledilen komünist işçi Alaattin Karadağ için yapılan basın açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındılar.

Ankara’da Sincan İşçi Derneği’nin de basıldığı haberi alınırken Sincan’da gözaltı saldırısı olup olmadığına dair herhangi bir bilgi şu anda netlik taşımıyor.

Avukatlardan alınan son bilgilere göre; 2 BDSP’linin de Ankara dışında gözaltına alınarak Ankara Emniyeti’ne getirildikleri öğrenildi.

İzmir’de ev baskınları

İzmir’de 31 Mart sabahı BDSP çalışanlarına İzmir Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 10 BDSP’linin gözaltına alındığı öğrenildi. BDSP’lilerin gözaltına alınmasına gerekçe olarak, “Alaattin Karadağ ile ilgili eylemlere katılmak”, “molotof kokteylli eylem yapmak”, “Alaattin Karadağ ile ilgili yazılamalar yapmak” gösterildi. Gözaltına alınan BDSP’lilerin isimleri ise şöyle: Erol Özdemir, Songül Akbalık, Semra Akbalık, Halil İbrahim … , Burcu Koçlu, Volkan Çat, Gökçe Köksal, Erdal Bektaş, Muharrem Kurşun ve Emine Burcu Eker.

Gözaltına alınan BDSP’liler „görüşme kısıtlaması“ gerekçesiyle avukatlarıyla öğlen saatlerine kadar görüştürülmezken öğleden sonra bu kısıtlama kaldırıldı. BDSP’lilerin ifade işlemlerinin akşam saatlerinde başlayacağı belirtilirken, yarın savcılığa çıkartılmaları bekleniyor. Hazırlanan fezleke kararı doğrultusunda hala aranan BDSP çalışanları olduğu da söyleniyor.

Bursa’da polis terörü

Bu sabah saat 07.15’te Bursa BDSP çalışanlarının evleri Bursa TMŞ polisleri tarafından basılarak evde bulunan Can Kızıltan, hakkında tutuklama kararı olduğu gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Evin bulunduğu sokağı ablukaya alan sermayenin kolluk güçleri kapı ve balkon camlarını kırarak zorla içeri girdiler.

Yaklaşık 15 -20 sivil polis evin her tarafını talan ederek didik didik aradılar.Sermayenin faşist kolluk güçleri yaklaşık iki saat süren aramadan sonra evde bulunan Eksen Yayıncılık’a ait kitap, CD ve toplatma kararı olan materyallere el koyup BDSP çalışanı Can Kızıltan’ı Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler.

Kolluk güçlerinin eve girişinde ve içerde estirdiği keyfi terör ve tutuma sınıf devrimcileri tarafından gerekli yanıt verildi.

Samsun

Operasyonlar kapsamında Samsun’dan da bir kişi gözaltına alındı. İsmini öğrenemediğimiz sınıf devrimcisi Ankara’ya götürülüyor.(Kızıl Bayrak)