Home , Avrupa , Suriye’deki Alevi Katliamı Londra’da Protesto Edildi

Suriye’deki Alevi Katliamı Londra’da Protesto Edildi

1098062_10203530035796389_123988828_nLONDRA |03|03|2014| İngiltere’de Eylül 2013 tarihinde kuruluşunu ilan eden Demokratik Güç Birliği Platformu – Britanya (DGBP-B) tarafından 2 Mart Pazar günü bir eylem düzenlendi.

Suriye’nin Hama kentine bağlı Maan Köyü‘nde 9 Şubat Pazar günü radikal İslamcı guruplar tarafından gerçekleştirilen katliamı kınamak ve teşhir etmek için Londra’nın merkezinde bulunan Trafalqar Sqare’de yapılan eylem saat 15:00 da başladı.

Suriye’deki katliamları protesto eden çeşitli döviz ve pankartların açıldığı eylemde ayrıca katliamı protesto eden sloganlar atıldı. Türkçe ve İngilizce olarak okunan ve dağıtılan basın açıklamasında ise şunlara değinildi

“SURİYE ‘DE KATLİAM VAR…!!! 

Emperyalist işbirlikçisi Türk Hükümeti AKP Beslemeleri ve Emperyalist Katiller Suriye’de sistematik bir katliam yürütüyorlar.
Suriye’de Alevi Toplumuna, Kürt Halkına ve mazlumlara karşı yürütülen katliam soykırım derecesine ulaştı.
Suriye’nin Hama kentine bağlı Maan Köyü’nde 9 Şubat Pazar günü radikal İslamcı guruplar tarafından gerçekleştirilen katliamı kınıyoruz.
Maan, Alevi köyünde 4 engellinin, kadın ve çocukların da olduğu 60’ın üzerinde insan katledilmiştir.
Suriye’de, aralarında Türkiye tarafından desteklenen radikal islamcı grupların da olduğu örgütler tarafından katliamlar yapılmaktadır. Öldürülen çocukların ve yetişkinlerin kafaları kesilmekte, insanların iç organları çıkarılmakta, çocuklar idam edilerek yakılmakta ve kadınlar tecavüze uğramaktadır.
Bu vahşet insanlık tarihinde bir kara lekedir.
Suriye’de çeteler Alevi, Kürt ve Hristiyan yurttaşlara yönelik katliamlar gerçekleştirmektedir. Ortadoğuda gerçekleşen tüm kıyımların sorumlularını tanıyoruz. Katliamlardan ABD ve AKP birinci derecede suçludur. El Kaide, El Nusra çetelerinin AKP ve ABD desteğiyle Suriye’de Alevilere, Rojava’da Kürt halkına karşı yaptıkları katliam soykırım derecesine ulaştı. AKP, ABD ve eli kanlı çeteler insanlığa karşı suç işliyor.
Suriye’de savaş yoktur, katliam vardır. Suriye’de katledilen Alevilerin ve mazlum halkların silahı, tankı, topu yoktur.
Suriye’de katliam yapanlar AKP hükümeti’nin beslemeleridir.
Başbakan Erdoğan ve AKP Suriye’ye gizlice gönderilen silah yüklü tırların sahibidir ve öldürülen çocukların katilidir.
Mazlum halkların düşmanlarına karşı mücadelemiz devam edecektir.
Halklar AKP ve Eli kanlı Emperyalislerden hesap soracaktır.

Demokratik Guc Birligi Platformu – Britanya”

Okunan basın açıklamasınının ardından eylem sloganlarla sona erdirildi.