Anasayfa , Avrupa , ATİK; MAXMUR VE ARTSAKH DİRENİŞİYLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM!

ATİK; MAXMUR VE ARTSAKH DİRENİŞİYLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM!

HABER MERKEZİ|02.06.2023|ATİK, Maxmur Kampına yönelik Irak ordusunun saldırısı ve Artsakh Ermenilerine karşı geliştirilen saldırılara ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde;

“Maxmur kampında yaşayan Kürtlere yönelik Irak ordusunun kuşatması aralıksız olarak sürmektedir. Bu kuşatma girişimi, kampta yaşayan Kürtlere yönelik saldırıların bir yenisidir. Kampın kuruluşundan itibaren benzeri saldırılar sürekli yaşanmıştı. Bu yeni saldırı, aynı zamanda bir kuşatma ve kampı açık hapishaneye dönüştürme girişimidir. Kampta yaşayanları, dış dünyayla ilişkilerini koparma ve toplu bir katliama açık hale getirme amaçlıdır.

Irak ordusunun bu girişimi, bölgedeki gerici güçlerden bağımsız değildir. Başta faşist Türk devleti ve Barzani iktidarıyla ortaklaşa oluşturdukları bir projenin bir parçasıdır bu saldırı. Türk devleti her daim kampı hedef göstermiş, son yıllarda dönem dönem hava saldırılarıyla bombalayarak, birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. Irak devletiyle de kampın boşaltılması konusunda sürdürdükleri pazarlıklarda bilinmektedir. Aynı zamanda Barzani hükümetiyle de bu yönlü pazarlıkları söz konusudur. Zaten gerek kampa ve gerekse de bölgede faşist Türk devletinin yürüttüğü operasyonlarda sürekli Barzani önderliğindeki bölgesel yönetimin verdiği istihbarata dayandırılarak yapılmaktadır.

Maxmur’da Irak, Artsakh’da Azerbaycan Devleti Kuşatmasını Boşa Çıkartalım!

Maxmur’da Irak ordusunun işgal girişiminin benzeri uzun zamandır Ermenilere yönelik Artsakh’da Azerbaycan devletinin kuşatması sürmektedir. Artsakh Ermenilerinin ulaşım yollarını kuşatan gerici, faşist güruhlar, halka zulmetmektedirler. Her iki kuşatmada da faşist Türk devletinin kendisine düşman olarak gören Kürt ve Ermeni halklarına yönelik yapılmaktadır. Gerek Ermenilere ve gerekse de Kürtlere yönelik her türlü zulmü reva gören Türk devleti, bu dönemde Irak ve Azerbaycan devletleriyle iş birliği yaparak, yeni bir saldırı konsepti geliştirmiştir.

Fakat Maxmur’da Kürtler, Artsakh’da Ermeniler bu saldırı konseptini boşa çıkarmak için büyük bir direniş sergilemektedirler. Maxmur’da Irak ordusunun yoğun yığınağına rağmen halkın direnişini kıramamaktadırlar. Aynı şekilde Ermenilerin de direnişini kıramamaktadırlar.

Maxmur ve Artsakh Direnişiyle Dayanışma Eylemlerine Katılalım!

Maxmur kampına ve Artsakh’a yönelik sürdürülen saldırılara karşı Avrupa’da tüm yerli ve göçmen demokrasi güçlerinin ortak dayanışması direnişi güçlendirecektir. Avrupa’nın çeşitli kentlerinde düzenlenecek dayanışma eylemlerine güçlü katılarak, direnişi sahiplenmek, yaşanacak yeni katliamlara izin vermemektir aynı zamanda.

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) olarak, Avrupa’daki tüm yeri ve göçmen demokrasi güçlerini Maxmur’da ve Artsakh’da süren direnişe sahip çıkmaya, düzenlenen eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz. Tarih boyunca faşist Türk devleti tarafından soykırıma ve katliamlara uğratılan Kürtlere ve Ermenilere yönelik yeni katliamlara izin vermemek için dayanışmayı büyütelim.

Maxmur ve Artsakh’a Yönelik Abluka Kaldırılsın!
Yaşasın Maxmur ve Artsakh Direnişi!

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu)”