Anasayfa , Dünya , Suriye’de polis saldırısında 500 kişi öldü

Suriye’de polis saldırısında 500 kişi öldü

AMMAN | 28 – 04 – 2011 | Suriye’li güvenlik güçleri bir yürüyüş sırasında katılımcılara saldırarak 500 kişinin ölümüne neden oldu. Politik özgürlük ve yolsuzluzluğun bitirilmesi talebiyle yapılan yürüyüşte binlerce insan da gözaltına alındı.

İnsan Hakları Avukatı Mohannad al-Hassani  tarafından kurulan Sawasiah, öldürülen 500 kişinin kimlikleri tespit edildiği ve ayrıca binlerce kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Sawasiah tarafından yapılan açıklamaya göre protestoların başladığı Deraa kentinde de rejim direnişi bastırmak için tank ve ağır silahlarla saldırmıştı.

Sawasiah açıklamasında ‘Diğer ülkelerin hükümetlerini Suriye’deki katliamı durdurmaları için harekete geçmeye çağırıyoruz. Suriye rejiminin cinayet, işkence, saldırı ve gözaltılarına engel olmalılar’ dedi.

Suriye’deki egemenler halkı vahşice katletmeye devam ediyor. Türkiye devletinin perşembe günü bölgeye gönderdiği delegasyon ise Süriye yetkililerine hızlı bir şekilde reformlar yapabilmesi için ‘yardımcı’ olacak. Hem ABD hem Türkiye, Süriye’deki halk isyanının gelişmesinin bölge üzerinde büyük etki yapmasından korkuyor.