Anasayfa , Haberler , Pendik/Sülüntepe’de AKP binası yakıldı

Pendik/Sülüntepe’de AKP binası yakıldı

pendikte_akp_binasi_atese_verildiE- posta yolu ile elimize geçen bir habere göre, (9 Şubat) gece saat 00.30 sularında Pendik/Sülüntepe’de AKP binası TKP/ML-TİKKO militanlarınca ateşe verildi.Konuya ilişkin yapılan  açıklama şöyle:

Türkiye Kürdistanı’nda devam eden ablukaları-katliamları protesto eden ve Kürt halkının tüm bu saldırılar karşısında sergilediği sınırsız direnişi selamlayan, militanlar gerçekleştirdikleri eylemle Kürt halkının direnişini selamladıklarını duyurmakta.. “Kürt ulusuna yönelik saldırılara karşı direnişi büyütmeye devam edeceğiz” diyen TKP/ML Militanlarının yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

 

“Sessiz kalmayacağız”

“Faşist TC devleti her gün Türkiye Kürdistanı’nda onlarca insanımızı katlediyor, Kürt ulusunu topyekun imha politikasıyla yok etmeye çalışıyor. Sistematik bir şekilde faşist TC devletinin bir geleneği olan bu politikaya karşı sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

pendikte akp binasi atese verildi2Pendik/Sülüntepe’de AKP binası direk hedef alınarak, biz TKP/ML-TİKKO militanlarınca ateşe verilerek yakılmıştır. Eylemimizi gerçekleştirmemizin ardından, olay yerine gelebilen faşist kolluk güçleri Pendik’in mahallelerini ablukaya alıp, halkı taciz ederek, gözaltılar yaptı. Yüzlerce Özel Harekât ve onlarca zırhlı araçlarla mahalleyi basan kolluk güçleri, kahvelere girip GBT yaparak ve mahalleyi didik didik arayarak halka gözdağı vermeye çalışmıştır.

TKP/ML-TİKKO militanları olarak buradan tekrar ve tekrar sesleniyoruz; bizleri aramaktan vazgeçin, bizler halkın bağrında, emekçi mahallelerde, fabrikalarda, tarlalardayız! Yani halkız biz… Bizler Kaypakkaya’nın ardılları olarak Kürt ulusuna yönelik saldırılara karşı direnişi büyütmeye devam edecek, faşist TC devletinin ve maşası olan AKP iktidarının kurumlarını hedef almaya devam edeceğiz!”