Home , Avrupa , Hamburg`ta TEKEL İşçileriyle Dayanışma Şöleni

Hamburg`ta TEKEL İşçileriyle Dayanışma Şöleni

HAMBURG | 01 – 03 – 2010 | DEKÖP bileşenlerinden ATİF, AGİF ve ADHK Hamburg örgütlülükleri TEKEL işçileriyle bir dayanışma şöleni yaptı. Şölende toplan 2000 Euro’luk bir destek toplanırken, ayrıca TEKEL işçileri ile telefon bağlantısı kuruldu ve bilgi alındı.

DEKÖP adına yapılan konuşmada; ”bu etkinliğin bir amacının TEKEL işçilerinin mücadelesinin geniş kitleleri anlatılması olurken, diğer amacının ise 70 günü aşkın bir süredir başkent sokaklarını eylem alanına çeviren TEKEL işçilerine ekonomik destek sunmak olduğu” söylendi. DEKÖP temsilcisi konuşmasını “Bizler ,TEKEL işçilerinin soğuğa, yağmura-çamura ve her türlü baskı, tehdit ve polis terörüne rağmen sürdürdükleri haklı ve onurlu direnişlerini sahipleniyor ve selamlıyoruz. Onlar bugün bu direnişleriyle yanlızca kendi haklarını savunmuyorlar, onlar aynı zamanda tüm sınıf kardeşlerinin ve tüm ezilen kesimlerin de sesi durumundalar. Önümüzdeki süreçte, greve, direnişe başlayacak her işçi artık bu TEKEL direnişini örnek alacaktır. TEKEL işçillerinin haklarını almaları, yani bu mücadeleyi kazanmaları işçilerde direnilerek hakların kazanılacağı bilincini bir kez daha kafalarda yaşam buldurtacaktır. Bu nedenele de bizler, tüm duyarlı, ilerici ve devrimci kişi, kurum ve kuruluşlarını bu direnişi daha fazla sahiplenmeye ve desteklemeye çağırıyoruz” diyerek sonlandırdı.

Etkinlikte ayrıca direniş çadırlarında bulunan TEKEL işçileriyle telefon bağlantısı kurularak son gelişmeler hakkında işçilerden bilgi alındı. Telefonla şölene mesajlarını ileten TEKEL işçileri; kendileri için en önemli desteğin bu haklı mücadelelerinin Avrupa”daki göçmen işçi ve emekçilerine anlatılması olduğunu belirttiler.

TEKEL işçilerinin mücadelelerini anlatan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından, Grup Cemre, Grup Dağlara Ezgi ve Serap Mutlu Barak katılımcılara müzik dinletisi sundular.

Şölenden elde edilen 2000 Euro üzerindeki paranın direnişteki TEKEl işçilerine gönderileceği belirtildi.