Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Ortadoğu’daki gelişmeler üzerine panel

Stuttgart’ta Ortadoğu’daki gelişmeler üzerine panel

Stuttgart Tohum Kültür Derneği tarafından 4 Aralık Pazar günü ‘’Ortadoğu’daki gelişmeler üzerine değerlendirmeler’’ adı ile bir panel gerçekleştirildi. Saat 14:30’da başlayan panele araştırmacı yazar Yusuf Köse ve Partizan Temsilcisi katıldı.

Panel Aliboğazında şehit düşen 3 Tikko Gerilla şahsında tüm dünya devrim ve komünizm şehitleri için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Sözü ilk olarak panelistlerden Yusuf Köse alır iken egemenlerin ortadoğuya ne kadar ihtiyaçları olduğuna değindi. Sözlerini ‘’Emperyalistler bölge halklarını birbirine kırdırarak, sınıf savaşını erteleyerek etnik kimlikleri öne çıkararak savaştırmaya başladılar. Emperyalist burjuvazi insanları en alt kimliklerine kadar böldü. ABD ve AB Ukrayna’da yaşadıkları kayıpları Ortadoğu’da yaşamak istemeselerde kapitalizmin krizleri ile emperyalistler arası çelişkilerde yoğunlaştı. Kar noktasında ciddi gerilemeler yaşayan emperyalistler savaş tehlikesininde her an patlak verebileceği gerçekliğini sunuyor bizlere. ‘’ diyerek sonlandırdı.

Ardından söz alan Partizan Temsilcisi emperyalist saflarda çıkara dayalı dostluklara değinirken sözlerine ‘’ Ülkemizde kendisini osmanlının temsilcisi olarak görenler kendi içine yönelik batıya bir meydan okuduklarını öne sürsede bu gerçeği yansıtmamaktadır. OHAL vesilesi ile, canlı bombaları ile, osmanlı ocakları adı altından çeteleri ile kelle avcıları sokaklarda alevi, kürt ve devrimcilere karşı yapılanmalar geliştirmektedir. Burada devrimci hareketlerin dağınıklığı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Karşı devrim görevini yapıyor ve bizlerde üzerimize düşeni yapmalı sınırlarımızı zorlamalıyız.’’ diyerek devam etti. Son olarak üzerimize düşenin örgütlenmek ve tüm saldırılara karşı direnişi büyütmek olduğuna değinen Partizan Temsilcisi sözlerini sonlandırdı.

Panelistlerin sunumunun ardından ara verilirken aradan sonrada ikinci bölüm olan soru cevap bölümüne geçildi. Soru cevap bölümünün canlı geçtiği gözlemlenirken bu bölümün ardından panel sonlandırıldı.