Home , Avrupa , Stuttgart’ta Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin tanıtım paneli

Stuttgart’ta Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin tanıtım paneli

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin 23 Nisan Cumartesi günü tanıtım paneli gerçekleştirildi. Stuttgart Mezopotamya Kültür Derneği’nde gerçekleşen panel ermeni soykırımının 101. yılında katledilenler, rojava’da, kobanê’de, türkiye ve Kürdistan’da şehit düşenler başta olmak üzere tüm dünya devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Panel’in gidişatı üzerine verilen bilgilerden sonra birinci bölümünde ilk olarak söz alan MKP Temsilcisi parti adına selamlama ile sözlerine başladı. Devrim yapmak isteyenlerin bir arada hareket etmeleri gerektiğini belirten temsilci HBDH’nin heyecanlandıran bir adım olduğunu ve halklara bir umut olarak bayraklaştığını dile getirdi. Ardından söz alan MLKP Temsilciside parti adına selamlama ile sözlerine başladı. Düzen partilerinin içlerinde yaşadığı krizler ve kürt düşmanlığı konusunda orta noktada buluşmaları onları bir araya getirdiğini dile getirdi. HBDH’nin sınıf mücadelesinin bir ihtiyacı olduğunu söyleyen temsilci, karşı devrimci güçlerin Rojava’daki yönetimin ortadoğu’ya yayılacağındanda korktuğunu belirtti. Sonrasında TKEP-Leninist’in Temsilcisi sözü alırken burjuvazinin iktidarı kaybetmekten korktuğunu söyledi. Halkların kurtuluşu olarak sadece devrimin görüldüğünü belirten temsilci, ödenen bedellerin karşılığının anca bu iktidarı yıkmakta olacağına değindi. Ardından söz alan TİKB Temsilcisi HBDH’nin devrimin gücünü batıda hissettireceğini belirtti. 10 Nisan’da almanya’daki çıkımların tesadüf olmadığına değinen temsilci karşı devrimin tepeden tırnağa örgütlendiğine değinirken buna karşı HBDH’nin mevcut yapısının dahada genişletip büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak PKK Temsilcisi sözü alırken birliğin artık ihtiyacın ötesinde bir zorunluluk olduğuna değindi. Atılan adımların başarısı hataları gidermekten geçtiğine değinen temsilci şaadete ulaşanların pratik devrimciliğin nasıl gerçekleştiğini gösterdiğini belirtirken, sözden çok pratiğin yükselmesi gerektiği bir sürecin yaşandığı gerçekliğini sundu.

Verilen aranın ardından ikinci bölümde katılan dinleyicilere söz hakkı verildi. Söz haklarında HBDH’nin kitleler üzerinde yarattığı pratik beklenti ön plana çıkarken, HBDH’nin bu dönemin bir zorunluluğu olduğuda neredeyse her konuşmada dile getirildi. Söz haklarından sonra sorular toplanırken temsilcilere tekrardan söz hakkı verildi sorulara cevap sunmak için. HBDH’nin ilkeleri ve hedeflerini belirten yazı tekrardan okundu. Son olarak moderatör tarafından ortak mücadeleninin önemine değinilirken panel sonlandırıldı.