Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü

Stuttgart’ta Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü

IMG_4467Stuttgart | 02.11.2014 | Dünya Kobanê ile dayanışma gününde Stuttgart 10 bin sayısını aşan bir kitle ile yürüdü. Berlin’ den Roma’ ya, Roma’ dan Paris’e, oradan Avustralyaya, Latin Amerika’ya ve Hindistan’a. 1 Kasım Cumartesi günü Dünya Kobanê ile Dayanışma günü idi. Dünyanın dört bir yanında İnsanlık Kobanê için yürüdü ve Kobanê için cümleler birleştirildi. Stuttgart’ta kitle saat 16:00’da Ana tren garı karşısı Lautenschlagerstraße’de toplanmaya başlandı.

Burada Demokratik Güç Birliği adına yapılan konuşmalarda Kobanê’nin şuan ki durumu hakkında bilgi verilirken, eli kanlı çetelerin amaçlarının halk tarafından kurulan özerkliği yıkmak ve kürt halkını yıldırmak olduğuna değinildi. Rojava’da yeni bir toplumsal proje kurularak yaşanıyor. Suriye ve Ortadoğu’ya doğru açılan bu yeni perspektifte, İnsanlar kendi kendilerini yönetirken eli kanlı emperyalist uşaklara göz açtırmıyor. Bu projenin ana merceği Dayanışma’dır. Esad rejiminin baskısıyla ezilen tüm azınlıklar bu yönetim sisteminde bir parça oldular. Yüzyıllardır pazar dalaşındaki emperyalistler, her türlü yöntemi kullanarak Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ediyorlar. Fakat halkın savunma güçleri sayesinde insanlar açılan koridorlar ile birlikte bölgeden uzaklaştırılabilinirken İŞİD çeteleri püskürtüldü.

Yaklaşık saat 19:00’da kitle Stuttgart’ın meydanı Schlosplatz’da yürüyüşü sonlandırırken burada tekrardan konuşmalar yapılarak kültürel etkinliğe geçildi. Kürdistan’da ve Türkiye’de özgürlük mücadelesinde yitirdiklerimiz için, Kobanê’de çetelere karşı olan savaşta düşen şehitlerimiz için, Kuzey Kürdistan’da başta olmak üzere eli kanlı TC devletini protesto ederken katledilenler için, Ermenek’ te yaşanan maden kazası sonucu göçük altında kalan 18 işçimiz için, Ispartada işçileri taşıyan aracın şarampole yuvarlanması sonucu kaybettiğimiz 15 insanımız başta olmak üzere: Bütün Devrim ve Demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimiz için anıları önünde sizleri bir dakikalık saygı duruşuna geçildi. Ardından Kobanê’ye gözlemci olarak giden die linke partisi milletvekili Heike Hänsel mikrofonu alarak Kürt halkıyla kimsenin dayanışma içerisinde olmaması utanılacak bir durum olduğuna değinerek, kirli politikalar yürütenlere karşı halklarla dayanışma çağrısında bulundu. Sonrasında Nav-dem temsilcisinin yapmış olduğu konuşmada Kobanê’de yaşananların bu dünyada yaşayan her insanın sorunu olduğuna ve herkesin kendisini sorumlu hissetmesi gerektiğini vurguladı. Emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı kitleyi Partizanca selamlayan Grup Haykırış marşlar, türküler ve halaylarla kitleyi coştururken ardından etkinlik sonlandırıldı.