Home , Avrupa , Stuttgart Montags Demo'da Deri-İş’in Mücadelesi Anlatıldı!

Stuttgart Montags Demo'da Deri-İş’in Mücadelesi Anlatıldı!

STUTTGART | 13 – 07 – 2011 | Almanya’nın birçok şehrinde olduğu gibi Stutgart’ta da Pazartesi’leri yapılan Montags Demo (Payartesi Eylemi) etkinliğine bu hafta Türkiye´den sınıf sendikacılığını kendine esas alan Deri-İş temsilcisi Eren Korkmaz konuk edildi. Ayrıca sanatsal faaliyetini Stuttgart´ta sürdüren Onur Olgun davet edildi. Onur Olgun bu faaliyetin zaten devamlı müdavimlerindendir.

Etkinliğin bu haftaki bölümü, daha çok enternasyonal içerikteydi. Onur Olgun’unun okuduğu bir Türkçe türküden sonra, Deri-İş temsilcisi Eren Korkmaz’a söz hakkı verildi. Konuşmasına Türkiye´den sıcak selamlar getirdiğini belirterek kitleyi selamladı. Devamla Türkiye´de yürütmüş oldukları sendikal mücadelenin zorluklarını, gerek işverenler ve gerekse devlet güçlerinin zor ve şiddet içeren saldırı ve yaklaşımlarına değinerek, buna rağmen hâkli ve meşru mücadeleyi tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca bu hâkli ve meşru mücadelenin daha da güçlenebilmesi için enternasyonal mücadelenin önemi ve gerekliliğine vurgu yaptı. Deri-İş temsilcisi Eren Korkmaz’ın konuşması bir arkadaş tarafından kitleye Almanca olarak tercüme edildi. Arkadaşın konuşmasını bitirmesinden hemen sonra etkinliğe katılan kitle tarafından „Hoch die internatinole Solidorität“ (Uluslararası Dayanışmayı Yükselt!) sloganı bir kaç kez güçlü bir şekilde haykırıldı.

Etkinlik, daha sonra bir Mercedes isçisinin fabrikada yasadıkları sıkıntıları anlatması ve mücadele çağrısıyla birlikte alkışlarla sonlandırıldı.

Almanya’nın bir çok şehrinde pazartesi günleri kitleye açık meydanlarda, güncel ve genel kimi konuları işleyen, kitle duyarlılığını yükseltmek, sokağın gücünü oluşturmak için düzenlenen Montags Demo (Pazartesi Eylemi) etkinlikleri Stuttgart´ta da düzenli yapılıyor. Etkinliğe çok düzenli olmasa da ATİF aktivistleri de katılılıyor.