Home , Avrupa , Strazburg’da Kobanê Eylemleri (VİDEO)

Strazburg’da Kobanê Eylemleri (VİDEO)

IMG_3881STRAZBURG | 05 – 10 – 2014 | Kobanê’ye yönelik saldırılar devam ederken, direnişi selamlamak ve saldırıları protesto etmek için Avrupa’nın birçok merkezinde eylemler devam ediyor.

Fransa’nın Strazburg şehrinde, Avrupa Konseyi önünde başlatılan açlık grevi, bugün büyük bir yürüyüşle sonlandırıldı. Beş gün süren açlık grevinden sonra Strazburg ve çevresi ile İsviçre ve Almanya’nın bazı şehirlerinden kitlenin katıldığı yürüyüş oldukça coşkulu geçti.

Avrupa Konseyi önünden başlayan yürüyüş boyunca Fransızca, Kürtçe ve Türkçe “Yaşasın Kobanê Direnişi”, “Yaşasın YPG”, “IŞİD Katil, Türkiye Ortağı” gibi birçok slogan atıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşe ATİK ve Partizan taraftarları da flamalarıyla katıldı. ATİK ve Partizan korteji, yürüyüş boyunca sloganlar attı. “Kobanê’de Düşene, Dövüşene Bin Selam!”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak!”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza!”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma!”, “Kobanê Yaşayacak, Kobanê Kazanacak!” gibi sloganlar atan ATİK ve Partizan kitlesi aynı zamanda Fransızca, İngilizce ve Almanca enternasyonal sloganlar atarak Kobanê direnişine sahip çıktı.

Yürüyüş, Kleber Meydanı’nda Kobanê şehitleri için saygı duruşunun ardından, çeşitli konuşmalarla bitirildi.

Yürüyüşün ardından gençler Strazburg’da bulunan büyük kathedralin önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Korsan bir şekilde gerçekleştirilen eyleme Partizan taraftarı gençler de katıldı. Hiç durmadan slogan atıp, konuşmalar yapan gençler bir saat sonra eylemi bitirdi.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=L31IIREelrk&w=560&h=315]