Anasayfa , Avrupa , Augsburg`da gençlik folklor çalışması için buluştu

Augsburg`da gençlik folklor çalışması için buluştu

augsburgAUGSBURG | 17-02-2014 | 16.02.14 Pazar günü Enternasyonal Kültür Merkezinde Augsburg`daki YDG` liler ile Augsburg Alevi kültür merkezinin gençleri birlikte Folklor çalışması baslatmak için toplantı düzenledi.

 Uzun zamandır Augsburg ATiF derneğinde kültürel faaliyetlere ara verilmesi sonucunda, derneğin gençleri kültürel faaliyetlerin önemini tartışarak, gencliğin derneklerimize taze kanın tasıyıcı olduklarını ve derneklerimizi ayakta tutma rolüne sahip olduklarını tekrardan bilince çıkararak, gençlikte hem bedenen hem ruhen bir  hareketlilik yaratma amacıyla folklor çalışması başlatma kararı aldı. YDG li gençler, alevi gençleriyle kaynasmak, iliskileri çoğaltmak, kollektif çalışma tarzını öne çıkarmak,  ortak etkinlikler düzenlemek ve ilerde yapılacak eylem birliklerin zeminini simdiden olusturmak icin Alevi kültür merkezinin genclerine folklor çalışmasını  birlikte yapma cağrısında bulundu. Alevi gençlerinin bu teklifi kabul etmeleri nihayetinde bu toplanti birlikte örgütlendi.
Toplantıda kısa bir tanışmadan sonra, günler, saatler, oyunlar ve hersey iyi yürüdüğü taktirde ekibimizin ilerde 8 mart, 1 mayis ve genclik festivalleri gibi etkinliklerde çıkacağı  konusuldu. Calışmalar mümkün olduğu sürece pazar günleri saat 14 ve 16 arası yapılacaktır. Ilk çalısma 2 Mart Pazar gününe alındı. Toplantı  bittikten sonra Alevi gençlerine Solution dergileri dağıtıldı.