Home , Avrupa , Strasbourg’da Kürdistan Direnişiyle Dayanışma Eylemi

Strasbourg’da Kürdistan Direnişiyle Dayanışma Eylemi

Türkiye Kürdistan’ında devletin topyekün saldırılarna karşı direnişler sürerken, Avrupa’da da direnişle dayanışma etkinlikleri artarak sürüyor. Bu eylemlerden bir tanesi de 19 Aralık Cumartesi günü Fransa’nın Strasbourg şehrinde gerçekleştirildi.

Saat 14’te Borsa Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde toplanan kitle devlet saldırılarını lanetlerken, halkın direnişini selamladı. Eylemde, pankartların yanı sıra faşist saldırıları lanetleyen birçok döviz de taşındı. ATİK, Mezopotamya Derneği ve Fransa Komünist Partisi’nin örgütleyicisi olduğu eyleme Partizan da destek verdi.

Saygı duruşuyla başlayan mitingde açılış konuşması yapıldıktan sonra kurum temsilcilerine söz verildi. Bu bölümde söz alan ATİK temsilcisi devletin topyekün saldırılarına karşı Kürt ulusunun başlattığı topyekün direnişi selamlarken, bulunduğumuz her alanda bu direnişin yanında olmanın, bir parçası olmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Yine 19 Aralık cezaevleri katliamı, Maraş ve Roboski katliamlarına değinen ATİK temsilcisi, Türk devletinin faşist karakterini ortaya koyarak, bu faşist saldırıların AKP ve Erdoğan ile başlamadığına vurgu yaptı.

Sık sık Türkçe ve Fransızca „Kürdistan Faşizme Mezar Olacak„, „Yaşasın Enternasyonal Dayanışma“, „Kahrolsun Faşist Türk Devleti“ gibi sloganların atıldığı eylem konuşmaların ardından sonlandırıldı.