Anasayfa , Haberler , Strasbourg’da Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

Strasbourg’da Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

STRASBOURG|13.03.2022| 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Dostluk ve Kültür Evi’nde sinema gösterimi ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu sunum, tartışma ve kültürel etkinlik düzenlendi.

İlk etkinlik 12 Mart Cumartesi akşamı, “Made in Dagenham” filminin gösterimi ile yapıldı. Londra’da 1968 yılında 50 bine yakın işçi istihdam eden Ford Fabrikası’ndaki kadın işçilerin “Eşit işe, eşit ücret” talepleriyle başlattıkları direnişi ve zaferi anlatan filmin ardından, film üzerine bir sohbet toplantısı yapıldı.

İkinci etkinlik 13 Mart Pazar günü yapıldı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusu üzerine uzun ve faydalı bir sunum gerçekleştirildi. Video ve grafiklerle anlatılan sunumda, kadının toplumda yeri ve rolü üzerine, toplumsal yaşam içerisinde karşılaştıkları haksızlar üzerine, iş koşulları üzerine istatistikler ve kısa görsellerle anlatım yapıldı. Sonrasında yine konu üzerine hazırlık yapan erkek grubu düşünceleri açıkladı. Bu bölümün ardından yapılan sunumlar sonrası bir tartışma gerçekleştirildi. Son olarak Dostluk ve Kültür Evi Kadın Korosu bir dinleti sundu. Etkinlik kültürel bölümün ardından sonlandırıldı.