Home , Avrupa , Strasbourg'da 1 Mayıs

Strasbourg'da 1 Mayıs

1mayis2009strasbourgSTRASBOURG | 03 – 05 – 2009 | Fransa’nın Strasbourg kendinde 1 Mayıs yürüyüşü sabah 10’da Zürih meydanında başladı. 6 binin üzerinde katılımıyla son yılların en kitlesel 1 Mayıs’ı olan bu yıl ki etkinlik (geçen yıl yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bilinmekte), devletin hakları gasp etme politikalarına karşı tepki şeklinde gerçekleşti. Geçen yıla kıyasla bu yılın başka bir „yeniliği“, Tamil kitlesinin de ilk kez kortej oluşturarak Sri-lanka’nın gerçekleştirdiği katliamları teşhir etmek amacıyla yürümesiydi.

Yürüyüşte Anti-emperyalist Blok olarak yer alan ATİK-Strasbourg, Yaşanacak Dünya gazetesi, ADHK-Strasbourg ve Alzas Komünist Çemberi (CCA), fransızca, türkçe ve kürtçe „yaşasın 1 mayıs“ pankartının arkasında yürüdü. ATİK’in çıkarmış olduğu bildirinin fransızcası yoğun bir şekilde dağıtıldı.

Yürüyüşte TİKB, MKP ve DHKC’nin yanı sıra TKP/ML taraftarları da TKP/ML imzalı Marks, Engels, Lenin, Stalin ve Mao resimli pankartla katıldılar. Ayrıca TKP/ML MK-SB’nin bildirisi de taraftarlarınca dağıtıldı. Kitlesel geçen yürüyüş Broglie meydanında son buldu.