Anasayfa , Avrupa , St.Pölten ve Ternitz`de 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri…..

St.Pölten ve Ternitz`de 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri…..

Ohne Titel 2ATİGF, Aşağı Avusturya’da 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü için iki etkinlik düzenledi, aynı gün ve saatte başlayan etkinlikler’den biri St.pölten kentinde Amara kültür merkezi’yle ortak yapıldı. İkincisi ise Yeni kadın, Demokratik Kadın Hareketi ve Avasta Kadın komitesiyle birlikte Ternitz kasabasında Ternitz sinema salonunda gece organize edildi, salonun bir bölümünde çocuklar film izlerken diğer bölümde’ise gece yapıldı.

Gece, saat 14.00 de yapılan saygı duruşuyla başladı, gece boyunca yapılan şiirsel sunumun için’de 8 Mart`ın önemi ve anlamı belirtildi. İlk Sahne alan İşçi ve Gençlik Kültür Merkezi’n müzik grubu söylediği güzel türkülerin ardından günün önemi ve Kobani  ile ilgili film gösterildi.

Yapılan aradan sonra, Seçim konuşması yapması için seçim komitesinden bir arkadaş sahneye çağrıldı, Türkiyede, Haziranda yapılacak genel seçimlerin bizler için önemli olduğunu, herkese düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini, seçimlerde oyumuzu HDP’e vermemiz gerektiğini ve neden vermemiz gerektiğini anlattıktan sonra, Erdal Genç sahneye çağrıldı Erdal  söylediği türkülerle geceye ayrı bir renk kattı.

Gecede kalan gelirin tümünün Kobani’nin yeniden inşası için Kobani’ye bağışlanacağı belirtilerek,  herkese emeği için Teşekür edildikten sonra gece sona erdi.

Ohne Titel 3Ohne Titel