Home , Haberler , Sosyalizm İçin Kızıl Bayrak Yazı İşleri Müdürü’ne hapis cezası!

Sosyalizm İçin Kızıl Bayrak Yazı İşleri Müdürü’ne hapis cezası!

İSTANBUL | 23 – 09 – 2010 | “12 Eylül anayasasından kurtuluyoruz”, “demokratikleşiyoruz” diyenler yalan söylüyor. Gerçekte ne demokratikleşme adına bir ilerleme var ne de 12 Eylül anayasa ve yasalarında bir değişiklik!

İşte demokratik hak ve özgürlürlerin en önemli kriterlerinden biri olan “söz, basın ve örgütlenme özgürlüğü” konusunda düzenin hali!

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Sosyalizm İçin Kızıl Bayrak Gazetesi’nin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Ayten Özdoğan hakkında gazetede yayınlanan yazılardan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Cezaya gerekçe olarak 18 Aralık 2009 tarihli sayısının 4. ve 6. sayfasında yer alan yazılar gösterildi. Gazetenin 4. sayfasında yer alan “Kürt halkıyla eylemli dayanışmayı yükseltelim” başlıklı yazıda “PKK KONGRE/GEL’in propagandasının yapıldığı” iddia edildi. Gazetenin aynı sayısının 6. sayfasında yer alan “KCK: DTP fiilen ve resmen meclisten çekilmeli” başlıklı haber üzerinden de “terör örgütünün alt yapılanması olan KCK’nın şiddete çağrı içeren açıklamalarına yer verildiği” söylendi.

Sermaye devletinin demokrasisi kendisine! Konu devrimci güçler olduğunda baskı ve terörde sınır tanımıyor. Devrimci ve sosyalist basın susturulmaya, susturulamadığı yerde ise mahkemeler ve hapishaneler devreye giriyor.

Ancak baskı ve terör Kızıl Bayrak’a vız gelir. Devrimin ve sosyalizmin sesi susturulamaz.

Kızıl Bayrak gazetesi, onaltı yılı bulan yayın hayatında nice toplatma, kapatma, gözaltı ve tutuklama saldırısıyla karşılaştı. Ancak asla boyun eğmedi, yolunda başı dik yürümeye devam etti. Bundan sonra da dik yürüyecek, Kürt halkının haklı ve meşru talepleri uğruna yürüttüğü mücadelesinde taraf olmayı sürdürecek, çürümüş kapitalist düzene ve devletine boyun eğmeyecektir. (Kızıl Bayrak)