Home , Haberler , Son Dakika | Grup Yorum : İbrahim Gökçek Kaldırıldığı Hastanede Şehit Düştü

Son Dakika | Grup Yorum : İbrahim Gökçek Kaldırıldığı Hastanede Şehit Düştü

Haber Merkezi |07.05.2020| 323 ölüm orucu yapan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, tedavisi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Konser yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte ölüm orucu eyleminin 323’ncü gününde eylemini sonlandıran İbrahim Gökçek önceki gün tedavi edilmek için götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gökçek’in ölüm haberi Grup Yorum’un resmi sosyal medya hesabından duyuruldu. Facebook ve Twitter hesabından “İbrahim Gökçek’in kaldırıldığı hastanede şehit düştüğü haberini aldık! Bütün halkımızın, gönlü bizimle atan tüm insanlığın başı sağ olsun!” diye yazıldı.

Gökçek, Grup Yorum’un üzerindeki baskıların ve konser yasaklarının kaldırılması için girdiği ölüm orucu eylemi yapmıştı.

Pek çok aydın ve sanatçı ile insan hakları savunucuları sürece müdahil olup Grup Yorum’un taleplerini paylaşması üzerine İbrahim Gökçek, ölüm orucunu 323’ncü gününde sonlandırmış ve ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Grup Yorum, konser için başvuruda bulunmuş, demokratik kitle örgütleri temsilcileri taleplerin takipçisi olacaklarını beyan etmişti.

Grup Yorum Üyesi Helin Bölek ise ölüm orucu eyleminin 288’nci gününde Armutlu’daki Direniş Evi’nde hayatını kaybetmişti.