Home , Avrupa , Solution 10. Sayısı Çıktı!

Solution 10. Sayısı Çıktı!

solution10YDG | 10 – 10 – 2013 | Yeni Demokratik Gençlik tarafından çıkarılan Almanca gençlik dergisi Solution’un 10. sayısı çıktı. 24 sayfalık derginin bu sayısı Gezi direnişi ağırlıklı çıkıyor.

Türkiye, Orta Doğu, Amerika ve Latin Amerika’da yükselen drinişlerin konu alındığı dergide politik eğitim amaçlı anti-emperyalist, anti-faşist gençlik örgütlenmesi olarak sınıf mücadelesinde gençlik hareketlerinin yönü başlıklı yazıya yer veriliyor. Taksim/Gezi direnişi’den YDG’lilerin düşünceleri, olayların krnolojisi, ODTÜ ve Tuzluçayır/Cizre direnişleri’de diğer konu başlıkları.

Gezi sonrası devrimcilere yöneliik gelişen saldırılarda tutsak düşen Elif Kaya’da yine derginin konularından birisi oldu. Suriye’ye yönelik geliştirilen savaş konseptine yönelik bir yazının yanı sıra Lice direnişinde şehit düşen Medeni yıldırım’a atfen bir yazı bulunuyor. Son dönemde İstanbul Gülsuyu’nda geliştirilen çete saldırılarına yönelik bir haber/yorum bulunuyor.

Dergide ayrıca kültür sanat alanında festival ve hip-hop üzerine yazıların yanı sıra, Avrupa gündemli Avusturya’da iş ve eğitim alanında gençliğin durumu üzerine Frankfurt merkezli gelişen Blockupy hareketi üzerine makaleler mevcut.

Solution yayının düzenli çıkarmak için ısrarcı olacaklarını vurgulayan Dergi-Editörleri, bundan sonraki yayının 3 ay içinde çıkaracaklarını duyurdu.