Home , Diğer Köşe Yazıları , Sivas Katliamı ve Şeriat

Sivas Katliamı ve Şeriat

SADIK VARER | 01 – 07 – 2011 | Tarih, 2 Temmuz 1993 Cuma…

Sivas’ta, Pir Sultan Abdal Kültür Şenliği vardı. Şenliğe katılanlardan bazıları kürsüye çıkıp düşüncelerini açıkladılar. Bunlardan biri Aziz Nesin’di. Nesin’in konuşması İslamcıların hiç hoşuna gitmedi!
Aynı gün, “Müslümanlar” imzalı savaş bildirilerini dağıtmaya başlayan İslamcılar, Cuma namazında kitleyi ajite edip saldırıya geçtiler. Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas’ta bulunan 70 kültür – sanat insanını Madımak Oteli’nde kuşattılar.

Sivas, 7 saat boyunca savaş çığlıkları atan İslamcıların gösteri alanına dönüştü. Şeriat isteğiyle harekete geçen İslamcılar ‘zararlı’ buldukları yapıları tahrip ettiler. Pir Sultan Abdal heykelini parçaladılar.

Ve akşam saat 20 civarında Madımak Oteli’nde kuşatma altında tuttukları aydınları – sanatçıları yok etmek için saldırıya geçtiler. Oteli ateşe verdiler.

Sonuç: 33 ölü…

Göz göre göre, yalnızca polisin ve askerin değil, herkesin gözü önünde 33 güzel insan yakılarak katledildi.

Komünist – devrimci güçlerin ve Kürtlerin demokratik kitle eylemlerine 7 dakika bile tahammül edemeyen devlet, 33 insanımızın yakılarak öldürülmesiyle sonuçlanan İslamcı saldırıya 7 saati aşkın bir süre boyunca müdahale etmedi. Siyasi polis, İslamcıların insan yakma eylemini sırıtarak izledi ve her vesile ile laiklik yanlısı ve dahi şeriat karşıtı olduğunu beyan eden asker de katliamı seyretti..

İslamcılar, ‘Sivas cihadı’nın sonucunu şöyle okudular: Şeriata, dolayısıyla Allah’ın emirlerine karşı gelmek gibi büyük bir suç işleyen 33 Allahsız ve Alevi yakılarak yok edildi !..

Şeriat… Mesele budur.

Mesele budur, çünkü İslamcıları motive eden şeriat düşüncesi, şeriat karşıtlarını kesin olarak yok etmeyi buyurmaktadır.

Şeriat sözcüğü, Kuran ayetlerine dayanan İslam yasaları, ilahi emir ve yasakların toplamı şeklinde açıklanıyor. İslam’ın yasaları ya da şeriat, Allah’ın ve Peygamberin emirlerinden oluşuyor.

İslamcılara göre, şeriat düzenini tanımamak ve ona karşı gelmek, Allah’ın ve Peygamberin emirlerine karşı gelmekle eş anlamlı bir suç sayılır ve bu suçun cezası şeriat yasalarını oluşturan ayetlerde yazılıdır.

Kuran’ı okuyanlar bilirler; ayetlerin çoğunda Allah’ın ve Peygamberin emirlerine karşı gelenlerin, ayetleri inkar edenlerin nasıl cezalandırılacakları ayrıntılarıyla açıklanıyor.

Nisa suresinde, “ayetlerimizi inkar edenleri ateşe atacağız “ deniliyor. Şeriat hükümlerinin geçerli olduğu yüz yıllar boyunca Nisa suresinde ve diğer ayetlerde belirtildiği gibi Allah’ın ve Peygamberin emirlerine uymayanlar, şeriat yasalarına karşı gelenler ve inkar edenler kılıçtan – kazıktan geçirilmiş, ateşe atılmışlardır.

Sivas vahşetinin tercümesi de böyle yapılabilir; Sivas’ta, ‘inkar eden’ ve şeriata karşı oldukları düşünülen 33 güzel insan yakılarak öldürülmüştür…