Anasayfa , Diğer Köşe Yazıları , Milyonlar Marksistlere!

Milyonlar Marksistlere!

İBRAHİM VARLI | 02 – 07 – 2011 | Michael May erken emekliye ayrılmak zorunda kalan bir mühendis. Sıkı bir marksist. Düzenin tüm konformizmine rağmen sınıf bilincini yitirmemiş. Yıllarca Ruhr bölgesindeki maden ocaklarında işçilerle kol kola çalışan May, günün birinde tüm birikimini ve ailesinden kendisine miras kalan varlıkları Marksist Leninist Almanya Partisi’ne (MLDP) bağışlar.

Bağışla birlikte Almanya’da kıyamet kopar. Çünkü emekli işçi May’in MLDP’ye bağışladığı para 3 milyon avronun üzerinde. Tamı tamına 3,059.167 avro! Bu oran ülkede tek bir seferde herhangi bir partiye yapılan en büyük bağış konumunda. Rekor henüz aşılabilmiş değil! Aşılacak gibi de durmuyor!

Mühendislik okuyan, öğrenci hareketi içinde yer alan May 25 yıl bilfiil madenlerde çalışır. Bugün 62 yaşında olan May’in eline emekli maaşı olarak aylık sadece 1365 avro geçiyor. Moers kentinde mütavazı bir hayat yaşayan May halinden ve yaptığı bağıştan oldukça memnun. Kendisi için emekli maaşının yeterli olduğunu fazlasının istemenin ise lüks olduğunu dillendiriyor.

Neden bir emekli işçi servetini marjinal bir partiye bağışlar? Bütün Almanya bu sorunun peşinde! Her türlü değerin parayla alınıp satıldığı günümüz dünyasında nasıl olur da “bir işçi parçası” tarihin tozlu raflarında yerini alması gereken! bir marksist partiye koca bir servet bırakır?

Oysa May da diğerleri gibi refah içinde bir emeklilik sürdürebilir, parasını bankalara yatırarak kabarık bir hesap cüzdanıyla tatilden tatile koşabilirdi! Oysa çılgın May sadece emekli maaşıyla yaşamayı tercih ederek kapitalizmle savaşmayı yeğlediğini ilan ediyor!

Haliyle May ülkenin en popüler simalarından. Her fırsatta kapitalizmin yıkılmasını varolan kötülük ve problemlerin bu sistemden kaynaklandığını söylüyor.

Aslında bağış yeni değil. May ailesinden kendisine kalan gayrimenkuller, kiralar ve kıymetli kağıtları birkaç yıl önce bağışlamış. Yeniden gündeme gelmesinin nedeni ülkede belli aralıklarla yayınlanan bağışçılar sıralaması. Liste her sıralandığında MLDP ve May yeniden gündeme geliyor.

May’in gönül verdiği MLDP oldukça radikal bir parti! En azından Almanya ölçeği düşünüldüğünde öyle. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından „tehlikeli“ olarak addedilen partinin tüm üyeleri polisin ve gizli servisin yakın takibi altında. MLDP’nin her faaliyeti yakından izleniyor. Polis kayıtlarına göre devrim amaçlayan partinin yaklaşık iki bin üyesi var. Gelsenkirschen merkezli iki bin üyeli parti tüm egemenlerin korkulu rüyası!

Bugüne dek hep kapitalist işadamları ve liberal tüccarların sağcı muhafazakar partilere yaptıkları bağışlara tanık olan Almanya emekli bir işçinin devrimi hedefleyen radikal bir partiye bütün birikimini ve servetini bırakmasını sindirmeye çalışıyor bugünlerde..

Evet öyle ya! Liberal sağcı partilere akması gereken para nasıl olur da devrimci bir marksist partiye akar! Eşyanın olmasa da burjuva siyasetinin tabiatına aykırı!